Municipalitatea vinde o platformă betonată cu 334 de lei metrul pătrat

Pe platforma betonată de pe strada Traian, care acoperă acum pârâul Valea Doamnei, pârâu care în 2005 a ieşit din albie şi a produs pagube uriaşe, se află mai multe spaţii comerciale. Câţiva întreprinzători au concesionat teren, de fapt albia pârâului, şi au înălţat magazine, care mai de care mai kitschoase. Nu estetica a fost cea care i-a preocupat pe întreprinzători sau pe reprezentanţii administraţiei locale care au semnat cu largheţe autorizaţii de construire fără să se uite la ele sau la ce iese din proiecte. Dacă au existat şi unele şi altele.

Acum, acei întreprinzători s-au gândit să devină proprietari pe platforma betonată care se află sub magazinele lor, mai ales că există un precedent.În 2013, Consiliul Local Curtea de Argeş a finalizat schimbul de terenuri între municipalitate şi un  om de afaceri care deţinea 220 de metri pătraţi pe strada 1 Decembrie, lângă Lidl. Consiliul Local a aprobat schimbul terenului în suprafaţă de 220 de metri pătraţi, situat pe strada 1 Decembrie, cu o valoare de 9680 de euro, aflat în proprietatea SC C&G Rentals Partners SRL, cu platforma betonată în suprafaţă de 190 de metri pătraţi situată pe strada Traian şi care aparţine domeniului privat al municipiului, cu o valoare de 8892 de euro.

De data aceasta toţi cei care au magazine pe platforma betonată au cerut să cumpere suprafaţa pe care o ocupă, iar Consiliul Local, altul decât cel din 2013, a aprobat vânzarea la 334 lei metrul pătrat. Interesant este că nicăieri în hotărâre nu scrie că este vorba despre metrul pătrat de teren, ci menţionează „tronsoanele de pe pârâul Valea Doamnei din strada Traian aparţinând municipalităţii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email