Municipalitatea pregăteşte taxarea parcărilor riverane

Proprietarii de autoturisme din Curtea de Argeş şi care locuiesc la bloc au probleme cu locurile de parcare, probleme pe care le-au sesizat inclusiv pe site-ul domnuleprimar.ro. „Domnule primar, vă scriu în numele asociației de locatari nr.9 situată pe strada Ștefan cel Mare. Vă rugăm să faceți ceva în privința parcărilor din jurul blocurilor, acestea fiind ocupate în mare parte de locuitorii de la casele de pe strada Rozelor precum și microbuze (care ocupă două locuri) și autoturisme neînmatriculate”, reclamă un cetăţean, iar primarul îi răspunde că „avem în plan parcări riverane cu plată, astfel problema se va rezolva între orele 17, 00 și 7,00 dimineața”.

Parcările dintre blocuri ar fi trebuit să fie închiriate proprietarilor de autovehicule de mulţi ani, dacă ne luăm după declaraţiile făcute de-a lungul vremii de edili. Astfel, conform declaraţiilor din 2012, fiecare argeşean urma să primească o etichetă pe care să o lipească pe maşină, locul său de parcare trebuia marcat cu vopsea, iar cei care parcau în faţa blocului în care locuiesc ar fi plătit 60 de lei pe an.

 

Chiar la începutul lui 2012 administratorii asociaţiilor de locatari anunţau că se primesc cereri pentru concesionarea sau închirierea locurilor de parcare, iar uşile sediilor asociaţiilor erau luate cu asalt de cei care voiau un loc de parcare pe care să-l plătească, dar despre care să ştie că îl pot folosi oricând. Entuziasmul s-a stins repede, iar locurile de parcare închiriate au rămas încă o promisiune neonorată a foştilor edili. Rămâne de văzut dacă actuala administraţie locală se va ţine de cuvânt, sau vom auzi, din nou, doar promisiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email