Municipalitatea are de încasat milioane de la firme care au dat faliment

O mulţime de bani ar trebui să încaseze Primăria Curtea de Argeş de la firmele care au dat faliment, dar nu sunt speranţe că îi va mai lua vreodată. „Millioane de lei am avea de încasat, dar e foarte greu de crezut că îi vom mai lua”, spune directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu. Societăţile care datorează bani mulţi municipaltităţii au intrat în faliment (ARPO, Zenit, etc.) şi sunt mulţi cei care aşteaptă la coadă ca să-şi ia banii, a mai spus directorul Florescu.

Conform unei situaţii publicate anul trecut,  peste 100 de firme care datorează municipalităţii sute de mii de euro sunt în insolvenţă, astfel încât şansele ca banii să fie recuperaţi sunt mici. Nici cu încasarea datoriilor persoanelor fizice nu stă mai bine administraţia publică locală, pentru că cei mai mulţi dintre datornici abia dacă au după ce bea apă, iar executarea silită nu poate aduce nimic.

 

Potrivit documentelor făcute publice de compartimentul economic al Primăriei, cea mai mare datorie pe care un locuitor al municipiului o are la bugetul local este de 1,59 miliarde, suma provenind din amenzi neplătite de ani buni. Următorul pe lista datornicilor persoane fizice are de dat 432 de milioane de lei vechi, pentru impozitul pe clădiri şi pe teren. De altfel, cu mici excepţii, cele mai multe datorii provin din neplata impozitelor pe teren, clădiri şi pe mijloace de transport. Unii dintre cei care au de dat bani sunt plecaţi de ani buni în străinătate, iar recuperarea banilor este aproape imposibilă, potrivit reprezentanţilor Primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email