Municipalitatea acordă ajutoare pentru repatrierea argeşenilor săraci morţi în străinătate

Lista situaţiilor deosebite stabilite pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă acordate la Curtea de Argeş prin dispoziţie de primar a fost modificată. Astfel, conform noilor reglementări, în cazul decesului persoanei cu handicap grav sau accentuat, care nu realizează venituri din salarii sau pensii, se acordă un ajutor de 1000 de lei susţinătorilor legali dacă aceştia nu au beneficiat de ajutor de dceces din partea altor insitutţii. În cazul cadavrelor neidentificate înhumarea se va face de către Direcţia de Asistenţă Socială (DAS)  Curtea de Argeş, în colaborare cu o firmă de pompe funebre care practică cel mai mic preţ. În cazul decesului unei persoane cu identitate cunoscută, fără venituri şi fără aparţinători (rude)  înhumarea se va face tot de către DAS. În ultimele două cazuri cheltuielile de înhumare nu trebuie să depăşească 1000 de lei.

În cazul decesului unei persoane cu identitate cunoscută, fără venituri şi cu aparţinători fără venituri sau cu venituri nete de maxim 1263 de lei per membru de familie ajutorul de înmormăntare este de 1000 de lei.

În cazul decesului unui argeşean în străinătate, pentru repatrierea acestuia, dacă familia e obligată să suporte costuri foarte mari şi nu poate să-şi permită asta din cauza veniturilor mici, Primăria acordă un ajutor în valoare de 2000 de lei.

Şi persoanele bolnave primesc ajutoare de urgenţă, între 500 şi 1000 de lei. De asemenea, locuitorii municipiului care împlinesc 100 de ani primesc de la Primărie un ajutor în valoare de 1000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email