Motive pentru a detine un epilator IPL

Numarul achizitiilor online si cel al textelor scrise pe tema utilitatii epilatoarelor cu lumina intens pulsata demonstreaza ca, in majoritatea cazurilor, aceasta tehnologie chiar permite eliminarea parului nedorit, indiferent ca vorbim despre zona fetei sau corp. Odata ce au descoperit avantajele acestui tip de dispozitiv, doamnele si domnisoarele din Romania confirma ca nu mai au nevoie de vizite la salon si nu mai cheltuie sume exorbitate pe epilare laser.

Eficienta

Initial e util sa informam cititorii ca dispozitivele IPL emit lumina pe multiple lungimi de unda, situate undeva in intervalul 500 – 1200 nanometri. Firele de par reactioneaza la aceasta lumina, pigmentii absorbind-o, aceasta transformandu-se in caldura si “incinerand” foliculii de crestere. E adevarat – eficienta este una mai redusa decat cea a epilarii cu laser, insa costurile pot ajunge de cateva ori mai reduse.

Tipul de par/ten

Sunt cateva contraindicatii la folosirea unui astfel de aparat, iar majoritatea se refera la nuanta pielii si a parului utilizatoarei. Coeficientul maxim de eficienta il are aceasta metoda atunci cand se lucreaza pe piele foarte deschisa la culoare, iar filamentele sunt foarte inchise/pigmentate, caci lumina actioneaza astfel mult mai precis. Pe un ten mai bronzat sau in cazul firelor de par roscate, albe sau blonde, nu se recomanda intrebuintarea IPL, pentru ca nu va avea vreun efect.

Timpul

In general, sunt necesare sedinte de expunere facute din 2 in 2 saptamani, timp de circa 4 – 6 luni ca sa poti spune ca ai eliminat peste 90 – 95% din firele de par. Aceasta se datoreaza ritmului de crestere, in cicluri, iar pentru a fi eficientiza epilarea, foliculul trebuie sa fie activ si viu, deci e important sa astepti sa creasca pe rand toate firele de par, ca sa poate fi expuse temeinic. Amintim ca fiecare zona a pielii trebuie luminata eficient, iar pentru asta ai nevoie de timp si rabdare. Daca ratezi o mica portiune, ulterior vei observa ca acolo inca mai cresc filamente.

Cum gasesti un epilator IPL ieftin

Cele mai bune oferte pot fi identificate la ora actuala online. Te sfatuim sa alegi din oferta marilor producatori de dispozitive pentru ingrijire personala: Philips, Rowenta, Remingtom, Babyliss, Beurer, Braun. Pretul unui model variaza intre 160 si 700 de euro, insa cele mai apreciate modele, considerate deopotriva avantajoase ca pret si foarte eficiente, se vand in gama de costuri 200 – 300 de euro.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email