„Mortul” administraţiei locale, parcul de la Centru de Cultură, amenajat de firma unui angajat al Ministerului Mediului?!

Parcul construit în două locaţii din Curtea de Argeş a fost băgat în inventarul domeniului public cu o valoare de 1,403,412.03 lei. „Spaţiul verde”, care numai verde nu e, de lângă Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, are o suprafaţă de 6207 metri pătraţi, şi o valoare de inventar de 891,148.7 lei, iar „spaţiul verde” din zona sălii de sport are o suprafaţă de 3568 metri pătraţi şi o valoare de inventar de 512,263.33 lei. Comisia de recepţie, care a constatat că „au fost realizate lucrările conform proiectului tehnic”, a fost formată din Constantin Porceanu, preşedinte,  Constantin Teodorescu, Dumitru Florian, Daniela Avram, Marin Marin, Ortansa Bara, diriginte de şantier, Velciu Bogdan Mihail, reprezentantul constructorului, Mirela Tudor, reprezentantul proiectantului. Consilierii locali, cei care au aprobat completarea inventarului domeniului public cu această investiţie, şi-au exprimat profunda nemulţumire faţă de halul în care arată parcul. „Nu este spaţiu verde acolo”, a reclamat Ion Şerban, iar primarul Nicolae Diaconu i-a spus că „se intră cu maşinile pe iarbă”, şi din cauza asta nu ar mai fi verdele verde. „E mortul nostru, trebuie să-l îngropăm. Dar cetăţenii trebuie să ştie numele celor care au făcut parte din comisia de recepţie şi care au spus că lucrările au fost făcute bine”, a spus Gabriel Jubleanu.

Parcul acesta a fost însoţit de scandal de la bun început, când suprafaţa trecută în proiectul depus spre finanţare la Administraţia Fondului de Mediu s-a dovedit, pe teren, a fi mai mică. Apoi, conform legii, Centrul de Cultură trebuie să aibă locuri de parcare, la fel ca oricare altă instituţie, numai că locurile de parcare pe care Centrul le avea au fost ocupate de parc. Finalul, apoteotic, este recepţia unui parc care nu arată a parc ci a orice altceva.

Cine este constructorul

Proiectul „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi, municipiul Curtea de Argeş, judeţul Argeş”, finanţat prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi – Fondul de Mediu, depus spre evaluare în octombrie 2009 a primit o finanţare de 1,4 milioane de lei. Această sumă a venit de la fondul de mediu, cofinanţarea locală fiind de 100.000 de lei. În 2013 au fost scoase la licitaţie lucrările pentru „Servicii de proiectare, detalii de execuţie şi lucrări – Amenajare zonă verde în municipiul Curtea de Argeş”. Valoarea estimată a contractului era de 1,377,992 lei, iar la licitaţie s-au înscris şase firme. După multe contestaţii şi amânări, contractul a fost atribuit S.C. Velb Intermed SRL, din Bucureşti, pentru o valoare a lucrărilor de  967,244.66 lei.

Reprezentantul constructorului, cel care a semnat recepţia, este administratorul SC Velb Intermed, Bogdan Mihai Velciu. Interesant este faptul că este, sau cel puţin a fost, angajat al Ministerului Mediului. Astfel, într-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie numele său este menţionat drept reclamant/recurent, alături de alţi membri ai Sindicatului Naţional de Mediu care au solicitat în contradictoriu cu A.N.P.M. şi Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, obligarea la plata primelor de concediu pe anii 2004 – 2006 actualizată cu indicele de inflaţie la data plăţii.

 

Practic, banii s-au dat pentru amenajarea parcului şi pentru următoarele dotări – 30 de bănci de odihnă, 17 coşuri de gunoi, 13 lămpi solare, 4 seturi de bănci relaxare, o toaletă ecologică, o fântână arteziană şi un loc de joacă pentru copii dotat cu 4 leagăne, 3 căsuţe, un balansoar şi o bară de gimnastică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email