Mort găsit în casă, şoferi beţi la volan, scandaluri în cârciumi

În perioada 18 – 20 martie, la nivelul judeţului Argeş au fost organizate acţiuni ce au avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, se arată într-un comunicat emis ieri de Poliţia Argeş.
Porumb, tărâţe şi petarde confiscate
Cu această ocazie, peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Argeş, cu sprijinul reprezentanţilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Argeş, Gărzii Financiare şi ARR au acţionat pe raza oraşelor şi municipiilor din judeţ.
Poliţiştii au aplicat 566 sancţiuni contravenţionale în valoare de 132.200 lei, au controlat 830 autovehicule, au reţinut în vederea suspendării 23 permise de conducere şi au retras 17 certificate de înmatriculate. De asemenea au fost confiscate mai multe bunuri (17 metri cubi material lemnos, 2900 kg porumb, 260 kg tărâţe, 22 kg materiale pirotehnice – petarde). Totodată, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni şi au depistat o persoană urmărită.
Dosar penal pentru o alcoolemie de 0,93
Poliţiştii Biroului Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş l-au depistat pe O. V. de 45 ani din Curtea de Argeş, care conducea un autoturism de producţie externă pe str. Valea Doamnei din Curtea de Argeş, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,93 mg./l. alcool pur în aerul expirat). Celui în cauză i s-au recoltat probe biologice de sânge şi s-a întocmit dosar penal conform, informează Inspectoratul de Poliţie Argeş.
Conducea fără să aibă permis
Patrula intercomunală formata din agenţii Postului de Politie Şuici l-au identificat pe P. F. de 42 ani din comuna Sălătrucu, în timp ce conducea o autoutilară pe DN 7C, fără a poseda permis de conducere şi transportând fără forme legale cantitatea de 0,900 metri cubi lemn foc esenţă fag. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, cel în cauză fiind sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 lei şi s-a ridicat în vederea confiscării materialul lemnos.
A murit singur în casă
Echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş a efectuat cercetări în cazul decesului lui T.M. de 61 ani din Curtea de Argeş, care a fost găsit decedat sâmbătă, în jurul orelor 18.50 la domiciliul său din strada Râmnicu Vâlcea. S-a stabilit că T.M. nu figura în evidenţa medicilor de familie, în urma examinării cadavrului nu au fost identificate urme vizibile de violenţă şi s-a luat măsura transportării acestuia la LML Curtea de Argeş, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.
I-a dat cu sticla în cap
Agenţii Posturilor de Poliţie Poienarii de Argeş şi Şuici au aplanat o stare conflictuală care a avut loc între două persoane în faţa unui magazin din comuna Tigveni, informează Biroul de presă al IJP Argeş. Poliţiştii au stabilit faptul că pe fondul consumului de alcool şi în urma unui conflict spontan, L.N., de 37 ani, din comuna Tigveni, a fost lovit cu o sticlă în zona capului de către S. G., de 42, ani din aceeaşi localitate.
În urma altercaţiei, L. N. a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, fiind diagnosticat cu „contuzie craniană prin agresiune şi plagă contuză regiunea occipitala” şi a rămas sub supraveghere medicală.
În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, urmând ca în funcţie de numărul zilelor de îngrijire medicală acordate să se facă încadrarea juridică a faptei şi să se ia masurile legale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email