Molima accidentărilor

Ghinionul a căzut pe capul fotbaliştilor ex-argeşeni din fotbalul românesc, jucători care până mai ieri au evoluat la F.C. Internaţional Curtea de Argeş şi F.C. Argeş. Este vorba despre Mihai Răduţ, Cristi Tănase, Iulian Tameş, Cosmin Năstăsie, Daniel Stan, Mircea Stan, Romeo Stancu, Monel Cărstoiu şi Roberto Boboacă, ultimii doi aflaţi la F.C. Argeş, iar Mircea Stan şi Romeo Stancu, la CS Mioveni.

Mihai Răduţ – Steaua Bucureşti – „Mişu” a pierdut convocările la echipa naţională, dar salută iubitorii fotbalului din Curtea de Argeş

„Mişu”, aşa cum îi spune unchiul său, Gică Craioveanu lui Mihai Răduţ, s-a accidentat în minutul 49 al meciului din ultima etapă a campionatului, Steaua – F.C. Timişoara, fiind lovit dur de un adversar. Antrenorul Ilie Dumitrescu l-a schimbat imediat, iar medicii l-au dus la spital pentru investigaţii. Accidentarea lui Răduţ îl face să piardă cele două meciuri ale echipei naţionale, cu Albania şi Belarus, din preliminariile Campionatului European. „Îmi pare foarte rău că m-am accidentat şi voi pierde convocările la lotul naţional. Bine că s-a întrerupt campionatul, şi până la etapa următoare poate îmi revin. Cu această ocazie vreau să-i salut pe iubitorii de fotbal din Curtea de Argeş care ne-au încurajat când jucam la F.C. Internaţional Curtea de Argeş, şi veneau la meciurile noastre în toate deplasările”, spunea Mihai Răduţ. Fostul jucător al Interului care fusese chemat la lot încă de cpe vremea când evolua la Internaţional, a căzut victimă accidentării şi datorită efortului depus în ultimele două săptămâni, când Steaua a jucat cinci meciuri!!! Medicii au pronosticat revenirea lui Răduţ peste trei sau patru săptămâni.

Cristi Tănase – Steaua Bucureşti – Trei săptămâni „tras pe dreapta”

Pentru Steaua, meciul cu F.C. Timişoara a fost cu ghinion. Cristi Tănase s-a accidentat în minutul 10 şi n-a mai putut continua fiind înlocuit de Ilie Dumitrescu. „Dodel” a suferit o ruptură fibrilară la suprafaţă, accidentare mai puţin gravă, dar care îl face indisponibil trei săptămâni, cea mai scurtă perioadă pentru astfel de accidentare. Ca şi Mihai Răduţ, Cristi Tănase a cedat din punct de vedere medical datorită efortului susţinut şi stresului la care a fost supus în ultimul timp la Steaua, echipa care joacă în campionat şi Liga Europeană sub o peresiune permanentă. Dodel a pierdut şi el convocările la echipa naţională.

Iulian Tameş – F.C. Timişoara – Absenţa lui Tameş s-a resimţit în jocul Timişoarei

Fostul jucător al Argeşului, Iulian Tameş n-a jucat la F.C. Timişoara în ultimele etape din campionat pentru că s-a accidentat după meciul cu finlandezii din Europa League. Aşa cum spunea şi principalul investitor la timişorenilor, Marian Iancu, absenţa lui Tameş a contat foarte mult nu doar la meciurile din campionat, ci şi la cele cu Manchester City. Cu toate că a fost recuperat în proporţie de 80%, Tameş n-a fost forţat să reintre în teren, dar după întreruperea campionatului, se va regăsi printre titulari. Altfel, Iulian Tameş aşteaptă salariile restante de la F.C. Argeş…

Cosmin Năstăsie – F.C. Braşov – Coco nu va juca nici cu Dinamo

„Coco” Năstăsie a renunţat la banii pe care îi avea de luat de la F.C. Argeş şi a plecat liber de contract la F.C. Braşov. Prinsese echipa ca titular, dar s-a accidentat după numai trei etape. Recuperarea a fost anevoioasă, şi prezenţa lui la meciul cu Dinamo din etapa a VII-a, este incertă, chiar dacă până atunci mai sunt 11 zile. Antrenorul Daniel Isăilă spunea că „Năstăsie nu este recuperat total, şi nu va putea juca în partida cu Dinamo. În plus, după meciul de la Galaţi avem trei jucători suspendaţi”.

Daniel Stan – Petrolul Ploieşti – Daniel Stan s-a „rupt” de ziua lui…

Atacantul Daniel Stan a refuzat transferul la Pandurii Tg. Jiu şi a plecat de la defuncta F.C. Internaţional Curtea de Argeş la Petrolul Ploieşti. A debutat la „găzarii” lui Vivi Răchită în prima etapă din Liga a II-a chiar în ziua când împlinea 33 de ani, dar a avut ghinion: în minutul 75 al meciului s-a accidentat grav şi n-a mai putut continua partida în care Petrolul a învins cu 4 – 0 pe Minerul Lupeni. Pentru că Vivi Răchită efectuase cele trei schimbări, Petrolul a jucat ultimul sfert de oră în 9 jucători de câmp.

Mircea Stan şi Romeo Stancu – CS Mioveni – „Îi aşteptăm ca pâinea caldă”

Fundaşul dreapta Mircea Stan, 321 prezenţe în prima Ligă şi 22 de goluri marcate, record pentru un jucător care evoluează pe acest post, s-a transferat la CS Mioveni, dar în prima etapă n-a jucat fiind accidentat. În aceeaşi situaţie se află şi mijlocaşul Romeo Stancu venit în acelaşi timp la CS Mioveni cu Mircea Stan. „Sunt doi jucători pe care ne bazăm, şi vor fi titulari în etapele următoare. Îi aşteptăm ca pâinea caldă”, spunea antrenorul Cristi Negru. Mircea Stan şi Romeo Stancu au avut accidentări uşoare, iar acum se pregătesc normal cu lotul de jucători al echipei din Mioveni.

Monel Cârstoiu şi Roberto Boboacă – F.C. Argeş – „Sunt un mare ghinionist”

Monel Cârstoiu şi Roberto Boboacă sunt doi din cei patru jucători care au rămas la F.C. Argeş din lotul de anul trecut. În prima etapă din campionat cei doi n-au jucat în meciul cu UTA, pentru că sunt accidentaţi. În campionatul Ligii I, ediţia 2008 – 2009, Monel Cârstoiu a fost grav accidentat în meciul Pandurii Tg. Jiu – F.C. Argeş, când fusese chemat de Emil Săndoi la lotul de tineret. Accidentarea l-a ţinut nouă luni departe de gazon, şi de atunci, Cârstoiu nu şi-a mai revenit la forma pe care o avea în momentul accidentării. „Sunt un mare ghinionist”, spunea Cârstoiu despre accidentările cărora le-a căzut victimă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email