Moaştele Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou la Mănăstirea Negru Vodă

Credincioșii din protopopiatul Câmpulung Muscel au avut bucuria, duminică, să se închine la moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel care au fost aduse din Valea Chiliilor la mănăstirea Negru Vodă construită în vechea cetate a Basarabilor, se arată într-un comunucat remis redacţiei din partea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Eparhiei a amintit de împlinirea spirituală a plaiurilor argeșene și muscelene prin prezența văzută a sfinților locali: Sfânta Muceniță Filoteia de la Argeș și Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel
Sf. Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la Domnul în anul 1638, după ce a viețuit timp de 30 de ani într-una din peșterile aflate în apropierea mănăstirii Cetățuia Negru Vodă.
În primele decenii ale secolului al XX-lea, coborându-se egumenul schitului cu o frânghie în peșteră, a descoperit osemintele întregi ale acestui mare sihastru.
După ce au stat 375 de ani în Valea Chiliilor, ele vor rămâne pentru totdeauna la mănăstirea Negru Vodă din orașul Câmpulung Muscel fiind așezate într-un baldachin special construit în interiorul bisericii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email