Moaştele Sfântuliţei, la Câmpulung

În perioada 25 – 26 iulie, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a organizat mai multe evenimente dedicate cinstirii Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, conform Biroului de presă al Arhiepiscopiei.
Joi dimineaţa, la mănăstirea Negru Vodă din oraş au fost aduse moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş.
Începând cu orele 10.00 credincioşii au avut ocazia să se închine la moaştele celor doi sfinţi, o sfântă muceniţă care a primit cununa muceniciei la vârsta de 12 ani şi un sfânt cuvios care a vieţuit în prima jumătate a secolului al XVII-lea la mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă. Tot joi, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a organizat un cros dedicat copiilor şi persoanelor vârstnice. Desfăşurată sub sigla ,,Campionii Bucuriei”, manifestarea a adunat foarte mulţi copii din oraşul Câmpulung Muscel şi persoane cu vârste aflate între 50 şi 79 de ani.
Premiile au fost oferite de doi mari sportivi ai României, Maricica Puică, campionă olimpică în anul 1984 şi Ionuţ Iftimoaie campion K1, şi au constat în bani şi materiale promoţionale. Acest eveniment este o continuare a manifestărilor sportive organizate în municipiul Curtea de Argeş în lunile mai şi iulie din acest an, fiind o iniţiativă a Chiriarhului locului pusă în practică prin implicarea directă a Părintelui Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, consilier responsabil de Biroul Economic şi Construcţii din cadrul Eparhiei. Joi seara, credincioşii argeşeni au participat la o procesiune organizată în oraşul Câmpulung Muscel cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia şi cu cele ale Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. Moaştele celor doi sfinţi argeşeni au rămas peste noapte în interiorul mănăstirii Negru Vodă, iar vineri dimineaţă, în ziua de cinstire a Sfântului, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, au oficiat Sfânta Liturghie arhierească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email