Moaştele Sf. Nectarie din Grecia ar putea fi aduse la Curtea de Argeş

Municipiul Curtea de Argeş va avea din această toamnă un frate în Grecia. Oraşul Aegina  este al patrulea frate pentru Curtea de Argeş, după Nevers, din Franţa, Teruel, din Spania şi San Giuliano Milanese, din Italia. Administraţia locală poartă o corespondenţă intensă cu cea din Aegina, iar în toamnă se va semna carta de înfrăţire.

 

„I-am invitat pe reprezentanţii oraşului Aegina la Zilele municipiului Curtea de Argeş, dar aveau programul deja făcut, astfel încât o să-i aşteptăm în toamnă. Oraşul a fost prima capitală a Greciei, iar asemănările dintre el şi oraşul nostru sunt mari. Spre exemplu, acolo sunt moaştele Sfântului Nectarie, loc de pelerinaj inclusiv pentru mulţi argeşeni. Mă gândesc că am putea face demersuri ca moaştele Sfântului Nectarie să fie aduse şi la Curtea de Argeş, iar cele ale Sfântuliţei să meargă în Grecia”, ne-a spus viceprimarul Cristian Mitrofan.

 

Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, recent canonizat de către Biserica Ortodoxă a Greciei, a fost episcop de Pentapole şi ctitor al Mănăstirii “Sfânta Treime” din insula Eghina. Sfântul este cunoscut drept “vindecătorul de cancer”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email