Mizeria tronează în oraş!

În fiecare săptămână, în această pagină vă prezentăm cele mai interesante comentarii postate pe site-ul ziarului nostru, www.interesargesean.ro. Sunteţi bineveniţi oricând şi pe site, unde aveţi posibilitatea să vă spuneţi părerile vizavi de articolele publicate şi de declaraţiile citate de noi în materiale. Avem mulţi vizitatori constanţi, şi le mulţumim pentru asta. Se spune că presa este a patra putere în stat. Dacă este aşa, atunci asta vi se datorează dumneavoastră, cititorilor. Împreună putem schimba ceva în oraşul acesta, pe care ni-l dorim mai curat şi mai bine gospodărit. Dacă nu putem schimba, măcar încercăm, sperând că la un moment dat vocile noastre vor fi auzite. Aveţi cuvântul!

Domnule primar, treziţi-vă!

Un cititor, care semnează Marios, a postat mai multe comentarii. Iată unul dintre ele, referitor la groapa de gunoi de pe Bulevard, groapă despre care am scris zilele trecute.
„Mizeria tronează ca un bun al tuturor. Domnule primar, treziţi-vă!  Oare cât mai pot suporta locuitorii acestei comune nesimţirea, domnule primar?! Dar nu-i nimic. Doarme liniştit pentru că astăzi a mai trecut cu maşina Primăriei pe lângă câini  vagabonzi, gunoaie, semne de circulaţie care nu sunt de nici un folos! A mai trecut odată prin gropile pe care le gestionează foarte bine! A mai râs odată în mustaţă de noi cei care îi dăm impozitul pentru a face ceva în comuna asta!
Dumneavoastră aţi văzut gunoiul de pe aleea Casei de Cultură? Aţi văzut groapa de pe trotuarul de lângă zidul plângerii de la Muzeu? Nu, nu l-aţi văzut. Bravo!”
Un domn, anonim, răspunde – „Nicăieri în această mioritică ţara un singur om nu poate schimbă ceva, chiar dacă este primar. De ce? Simplu: trăim în România! Dacă nu crezi încearcă să aduni mai mulţi oameni să ieşiţi la o manifestaţie împotrivă aleşilor şi să vezi dacă vei reuşi. Aşa se întâmplă peste tot în ţară. Degeaba un om vrea dreptate dacă este singur împotrivă tuturor. Eu cred că de vină sunt toţi consilierii locali+primar+toţi oamenii pe care aceştia îi conduc, şi nu numai primarul. Cel mai simplu de vină este faptul că suntem români”.

Groapa ruşinii

Vii comentarii a stârnit şi articolul despre groapa de gunoi a municipiului. Iată unul dintre ele. „Acoperiţi odată pentru totdeauna aceasta ruşine a oraşului! Mergeţi de la Tigveni la Argeş, domnule vice, şi opriţi-vă sus pe dealul dinspre oraş, înainte de a intra, şi veţi vedea o privelişte „superbă” cu care încântăm vederea turiştilor de ani de zile. Ruşine pentru această comună care se vrea municipiu! Ce uşor este să dăm denumiri şi să punem semne de circulaţie fără să facem nimic! Domnule primar, treziţi-vă!”

Memorie scurtă

La articolul „Unde sunt banii de la PLUS?” , un cititor îi spune consilierului local Gheorghe Alecsei, cel care întreabă despre banii încasaţi în urma vânzării terenului pe care acum este supermarketul menţionat, că are „memorie scurtă”. „Domnul consilier Gheorghe Alecsei are, se pare, mari probleme cu memoria. Ar trebui să se caute. Ca preşedinte al comisiei de buget, a votat la începutul acestui an ca aceşti bani, ce fuseseră opriţi în fondul de rulment al primăriei, să fie folosiţi pentru cofinanţarea marelui proiect de asfaltare al străzilor laterale, dar, probabil, domnia să nu doreşte să se realizeze acest obiectiv, aşa că uită ce a votat. M-aş bucură să aibă supărări şi cu privire la cei peste două miliarde de lei vechi pe care guvernul îi datorează primăriei de anul trecut şi uită să-i mai restituie. Dar aşa e cu memoria orange”.
Subiectul a născut controverse şi pe site-ul ziarului, alt comentariu, semnat „cetăţeanul treaz”, fiind următorul. „Luaţi-le voi pe toate bă’! Te-ai opus pentru că mata’ eşti încă roşu pe dedesubt musiu . Dacă îl ţinea primăria îl înconjura cu gard viu şi la anu’ luai şi mata câteva mii de fire moca nu ?”  X îi răspunde astfel – „Bravo “cetăţeanu´treaz”! Ce ar fi făcut primăria cu terenul ăsta daca nu aveau norocul să-l vândă pe o aşa sumă bună către Plus? Ar fi fost târg second-hand ţi s-ar fi înmulţit câinii pe el…”

Frăţia ne omoară

Articolul intitulat „De ce nu mai pleacă Ion Şerban în Franţa” are un comentariu interesant, semnat tot Marios. „Frăţia ne omoară! În articol spuneţi că am mai evoluat de la stadiul de profitori de pachete pentru „sinistraţi”! Unde vedeţi dumneavoastră evoluţie? Cei din conducerea Nevers-ului văd în ce mizerie ne scăldăm? Le place să aibă un frate în aşa hal de jegos? Ne-au văzut gropile în care ne rupem maşinile? Au fost vreodată în Piaţa Centrală să vadă cum ar trebui să fie şi pieţele lor de îmbuibaţi? Au văzut cumva în ce hal am evoluat în a avea din ce în ce mai mari câini vagabonzi? Şi, nu în ultimul rând, l-au întrebat pe primarul nostru de ce nu-şi prezintă demisia?”.
Comentariul acesta are şi un răspuns – „Are dreptate. Bine spus, d-le Marios, şi câţi nu sunt ca d-ul Şerban? Şi fiţi serioşi că nu pleacă pe banii lor, ci pe ai noştri”, scrie Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email