Mizeria de lângă „apele tămăduitoare ale Brădetului”, nu aparţine Spitalului, ci unui bucureştean

„Comorile de pe Valea Vâlsanului se lasă descoperite treptat, una dintre acestea fiind apele tămăduitoare, ce completează frumuseţea Brăduleţului. An de an, sute de oameni vin la Spitalul de Recuperare Balneo-fizio-terapeutică Brădet pentru a-şi trata diferite afecţiuni. Binefacerile terapiei combinate ce cuprinde proceduri şi cura cu ape minerale îi fac pe mulţi dintre pacienţi să revină şi să îşi aducă şi cunoscuţii, transformând sesiunile de tratament într-o tradiţie de lungă durată”, se laudă Consiliul Judeţean Argeş pe site-ul propriu.

Am scris în unul din numerele noaster anterioare despre izvoarele cu „apă miraculoasă” de la Brădetu şi despre mizeria care le înconjoară.

Spitalul a fost înfiinţat „pentru utilizarea în scop curativ a izvoarelor cu ape minerale”

Cităm din nou din site-ul CJ Argeş. „Pentru utilizarea în scop curativ a izvoarelor cu ape minerale s-a înfiinţat Spitalul de Recuperare Brădet. Pacienţii care vin la cure de tratament beneficiază de proceduri de balneo-fizioterapie, dar şi de o dietă, adaptată afecţiunilor pe care le au, cu ape minerale sodice, bicarbonate, sulfuroase, clorurate şi iodurate. Decorul natural ce dublează calităţile apelor tămăduitoare are la rândul său o contribuţie importantă în redarea stării de bine a pacienţilor. Aerul curat, bogăţia şi densitatea spaţiului verde creează din satul Brădet un spaţiu propice recuperării, atât fizice, cât şi psihice”. Cu aerul curat nu sunt probleme, dar „densitatea spaţiului verde” nu mai e ce a fost. Mizerii de toate felurile, de la dejecţii umane la pungi de plastic şi PET-uri, de toate găseşti lângă izvoare.

La Nucşoara, 1486 de locuitori şi 4000 de proprietari

Cu terenul pe care se află izvoarele e o poveste întreagă. „Nu este domeniu public. Terenul se află pe raza comunei Nucşoara, dar nu este domeniu public, ci aparţine unei doamne din Bucureşti”, ne-a spus Ion Cojocaru, primarul din Nucşoara. „Am vrut    amenajăm noi, Primăria, zona, dar am descoperit că este proprietate privată, a unei doamne din Bucureşti care a moştenit terenul cu izvoarele. Nu putem să facem nimic”, a declarat primarul comunei.

Nucşoara este o zonă foarte frumoasă care a atras în ultimii ani mulţi străini de zonă. „Noi avem 1486 de locuitori şi 4000 de roluri agricole. Străinaşii sunt mult mai mulţi decât localnicii”, spune edilul din Nucşoara.

Administraţia locală nu poate să cureţe mizeria de lângă izvoare, pentru că nu poate intra pe o proprietate privată, dar poate soma proprietarul să cureţe zona. E aproape imposibil, spun reprezentanţii autorităţii locale, dat fiind faptul că acesta locuieşte la Bucureşti şi vine la Nucşoara foarte rar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email