Mirosul de pepeni stricaţi dă bătăi de cap argeşenilor din Ivancea


Cartierul Ivancea a devenit mai ceva ca zona gropii de gunoi de la Capu Dealului, din punct de vedere al mirosului. Tot mai mulţi argeşeni care locuiesc aici se plâng de mirosul înţepător care persistă în zona pieţei. „Nu poţi să treci pe trotuarul de

lângă piaţă din cauza grămezilor de pepeni aşezate la întâmplare. Însă, problema cea mai mare este mirosul de aici din zonă. Îţi întorci stomacul pe dos, nu altceva. Ne-am săturat de această situaţie. Ne-am decis să apelăm la dumneavoastră pentru că noi nu putem să mai facem nimic. Numai aşa poate văd şi cei responsabili ceea ce se întâmplă în oraşul acesta. Nu ştiu cui să mă mai adresez. În oraşul acesta pur şi simplu nu mai există ordine”, spune nervoasă o femeie care obişnuieşte să îşi facă cumpărăturile zilnice în piaţa respectivă.

 

 „Mie îmi vine să vomit”

Maria V. locuieşte în apropierea pieţei şi este la fel de îngrozită de dezordinea existentă pe trotuarul din apropierea pieţei. „Vă spun sincer că mie îmi vine să vomit când trec pe aici. Trebuie neapărat să se facă ceva. Nu sunt eu în măsură să spun ce, dar cei de la primărie să vină să vadă ce se întâmplă aici. Păi, mai ales când sunt căldurile acestea aici în zonă nu poţi respira, aşa de urât miroase. Măcar cei care vând să arunce două, trei găleţi de apă că nu e mare lucru”, spune femeia în timp ce trecea grăbită prin zonă, ţinându-se cu mâna de nas. În apropierea grămezilor de pepeni sunt şi câteva tarabe unde se vând mici, dar şi un restaurant. Clienţii care servesc masă la aceste mini terase amenajate se plâng şi ei de mirosul „greu” din zonă. La o astfel de terasă l-am găsit pe Cristi, care încerca să mănânce cât mai repede, pentru că nu mai putea suporta mirosul înţepător. „Treceam prin zonă şi mi s-a făcut poftă de un mititel, dar dacă ştiam ce mă aşteaptă nu mă mai opream. Pute de îţi stă mâncarea în gât. Ce dracu’, chiar nu vede nimeni ce se întâmplă aici? De asta fuge toată lumea de Curtea de Argeş, pentru că nimeni nu face nimic. Nu mai am poftă de nimic”, spune tânărul.

„Se mai strică marfa din cauza căldurii”

Comercianţii de pepeni nu par deranjaţi de această situaţie. Ei îşi vând în continuare marfa liniştiţi. „Nu am ce să vă spun. Asta este. Se mai strică marfa şi miroase, din cauză că este cald. Nu avem ce să facem, trebuie să câştigăm şi noi un ban. Mai aruncăm din pepenii stricaţi, dar la sfârşitul zilei”, spune scurt un tânăr comerciant. Argeşenii care trec prin zonă spun că sunt foarte mulţi pepeni stricaţi, dar care sunt aşezaţi pe la colţurile pieţei. „Uite acolo grămada cum stă, la colţul pieţei. Ce, ăia sunt pepeni buni? De ce îi ţine acolo? Să îi ducă în altă parte. Ar fi bine să fie aduse şi aici grătare speciale, cum sunt în Piaţa Centrală şi să nu mai fie marfa aşezată pe jos. Trebuie să avem şi noi un municipiu mai civilizat”, explică Alexandru. Oamenii se plâng şi de faptul că există foarte multă mizerie în şanţurile din apropierea pieţei. „Şanţul acesta de pe partea cu piaţa este curat, dar cel de pe partea cealaltă a drumului este plin de mizerie. Am văzut legume aruncate, bidoane şi tot felul de alte mizerii. A crescut iarbă şi în unele locuri apa de abia se mai scurge. O altă problemă este mirosul care vine de la toaleta din piaţă. Miroase groaznic şi nu poţi să treci prin faţa uşii. Mai este şi la distanţă mică de terasele acestea”, spune Mihai, un tânăr care locuieşte în cartierul Ivancea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email