Mircea Drăghici: Reducerea CAS-ului – mijloc de luptă împotriva muncii la negru

Deputatul PSD Mircea Drăghici, Chestor al Camerei Deputaţilor, atrage atenția asupra necesității luptei împotriva muncii la negru, considerând că reducerea CAS-ului cu 3% reprezintă un semnal de bun augur în acest sens.
„Așa cum a subliniat recent prim-ministrul Victor Ponta, unul dintre obiectivele principale ale guvernării USL îl reprezintă diminuarea contribuțiilor și a taxării muncii. Astfel, prin măsura de introducere a reducerii CAS-ului cu 3% în bugetul pe 2014, am speranța că facem un prim pas spre scăderea numărului de persoane care muncesc fără forme legale, un fenomen cu efecte negative majore în societatea românească”, a declarat parlamentarul social-democrat.
“Conform cifrelor publicate recent de Ministerul Muncii, în perioada 19-23 august 2013, în urma controalelor efectuate de Inspecția Muncii, au fost depistate 916 persoane care lucrau fără contract de muncă, fiind aplicate amenzi în valoare de 3.572.300 de lei. De asemenea, în perioada 26-30 august, Inspecţia Muncii a identificat 360 de persoane care nu aveau contracte individuale de muncă, efectuându-se 1.837 de controale la nivel național. Aceste cifre arată o realitate îngrijorătoare, iar Guvernul USL luptă în mod direct pentru reducerea numărului de români care lucrează fără forme de muncă legale. De când suntem la guvernare, USL a acționat direct pentru micșorarea șomajului, a oferit facilităţi celor care angajează tineri, a atras investiţii străine și a crescut rata de absorbție a fondurilor europene. Fără îndoială, vom continua să luăm măsuri menite a genera creștere economică și condiții de trai mai bune pentru români”, a afirmat Mircea Drăghici.
De asemenea, deputatul PSD a reamintit faptul că pentru noua sesiune parlamentară și-a propus să iniţieze un demers legislativ în vederea reducerii fenomenului muncii la negru, cu accent asupra sectorului lucrărilor executate în baza contractelor de achiziție publică. Totodată, în urma dezbaterilor avute cu sindicatele şi patronatele, Chestorul Camerei Deputaţilor a inițiat deja demersuri pe lângă Guvernul condus de Victor Ponta pentru adoptarea unui memorandum pe această temă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email