Mircea Drăghici: Măsurile luate de Guvernul Ponta în domeniul industriei auto și-au dovedit eficiența

Mircea Drăghici, consilierul onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe domeniul industriei auto, susține că acordarea electronică a tichetelor din programul Rabla reprezintă un stimulent care a a adus îmbunătățiri evidente asupra nivelului general al programului.
“Programul Rabla, perfecționat de Guvernul condus de Victor Ponta, a devenit din ce în ce mai eficient. După ce s-a decis acordarea electronică a tichetelor Rabla, a crescut la 60% ponderea cetățenilor care le-au folosit pentru a achiziționa mașini Dacia – Renault, în timp ce în vechiul format material doar 40% dintre cumpărători apelau la acest producător autohton de automobile. Scopul reconfigurării acestui program este evident: s-a încurajat crearea de noi locuri de muncă și s-au eliminat intermediarii de cupoane, cetățenii beneficiind de tichete la valoarea reală”, a susținut deputatul social – democrat.
Timbrul de mediu reprezintă celălalt program derulat de Executiv care încurajează producția de automobile autohtone noi. În primele 8 luni ale anului 2014 au fost cumpărate cu cu aproximativ 29% mai multe mașini noi ca în perioada echivalentă din 2013.
“Suntem convinși că cel de-al treilea program în devenire Prima Mașină va avea aceleași efecte benefice pentru întărirea producției românești de automobile. Acest program guvernamental, coordonat prin Ministerul Economiei, se află momentan în procesul de consultare cu toți actorii implicați: asociații de importatori, producători, instituții financiar – bancare, societate civilă, autorități publice, ministere implicate. Proiectul Prima Mașină va veni în completarea primelor două programe guvernamentale și va dezvolta locurile de muncă durabile și stabile în România, în special din industria auto autohtonă și din cea orizontală. Mai mult, vor fi prevăzute de guvern măsuri pentru întărirea producției interne și în noul Cod fiscal. Acestea se vor baza pe principii noi europene privind reducerea gradului de poluare, capacitatea cilindrică, precum și anul de producție”, a menționat consilierul onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe domeniul industriei auto, Mircea Drăghici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email