Mircea Drăghici: „Județul Argeș a primit două ambulanțe SMURD noi” – Niciuna nu a ajuns la Curtea de Argeş, în ciuda promisiunilor

Pe 8 noiembrie a.c, la Cluj – Napoca, Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu împreună cu Secretarul de Stat Raed Arafat au înmânat cheile pentru 48 ambulanţe tip B 4×2 și 3 ambulanțe tip B 4×4, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. Acestea au fost repartizate către Serviciul de Ambulanță București Ilfov și către serviciile de ambulanță teritoriale din 22 de județe. Două dintre aceste ambulanţe au ajuns în judeţul Argeș, ne informează într-un comunicat deputatul Mircea Drăghici.
Deputatul argeșean Mircea Drăghici este de părere că alocarea celor două ambulanțe SMURD reprezintă un lucru extrem de util pentru oamenii din județul Argeș.
“Faptul că Ministerul Sănătății a alocat două ambulanțe SMURD Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă Argeș reprezintă un lucru extrem de bun pentru oamenii din județul nostru. Sănătatea este unul dintre bunurile de preț pentru orice societate, pentru toți cetățenii. Chiar dacă fiecare dintre noi își dorește ca momentele în care să apelăm la serviciul de ambulanță să fie cât mai rare, ne bucurăm să știm că Argeșul are două ambulanţe noi, ambulanțele SMURD fiind dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie, folosite pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă şi transportul persoanelor către unităţile spitaliceşti. În 2011, Argeșul avea patru spitale închise. În 2014, acestea funcționează fie ca spitale, fie ca unități medico-sociale. Guvernul Ponta a alocat fondurile necesare pentru angiograful de la Spitalul Județean de Urgență Argeș, angiograf care va fi dat în curând în folosință pentru a salva viețile argeșenilor. Ministerul Sănătății a sprijinit și spitalul din Curtea de Argeș cu fonduri pentru investiții directe, dar și pentru investițiile cu fonduri europene, vizitele ministrului Nicolae Bănicioiu și prim-ministrului Victor Ponta la Curtea de Argeș arătând sprijinul nemijlocit al Guvernului Ponta pentru sănătatea din județul Argeș (…)”, a subliniat deputatul argeșean.
Cetăţenii din Curtea de Argeş şi din zona învecinată au aşteptat însă degeaba ca una dintre ambulanţe să ajungă şi la spitalul din municipiu, conform promisiunii făcute de Victor Ponta cu ocazia vizitei sale la unitatea sanitară din oraşul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email