Mircea Drăghici: Guvernul USL mizează pe agricultură

Chestorul Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici, declară că  agricultura românească reprezintă o prioritate a actualului Guvern şi că măsurile luate în acest domeniu au ieftinit coşul lunar de consum cu aproape 70 de lei! Deputatul social democrat susţine că sectorul agricol oferă României un potenţial enorm pe pieţele Uniunii Europene, chiar dacă a fost ignorat şi deteriorat de fosta guvernare.
Încă de la preluarea mandatului, USL şi-a asumat public revigorarea domeniului agricol şi readucerea acestuia pe locul dat de potenţialul şi tradiţia sa. Mizând pe produsele tradiţionale, Guvernul condus de Victor Ponta, a demonstrat că îşi doreşte ca agricultura românească să ajungă şi să se menţină la un nivel înalt de productivitate, calitate şi competitivitate în plan european.
“Măsurile luate de Guvernul condus de Victor Ponta îşi demonstrează eficienţa şi în agricultură. Astfel, faţă de începutul anului, românii au simţit o scădere a preţului pentru cea mai mare parte a alimentelor: pâine, carne, cartofi, legume, ouă, lactate. Dincolo de aceste ieftiniri vizibile, în agricultură au fost luate o serie de măsuri mult aşteptate de cei care activează în acest sector: a fost redusă TVA la pâine de la 24% la 9%, au fost plătite subvenţiile, au fost reduse cheltuielile la livrarea apei destinate irigaţiilor pentru agricultori, au fost acordate despăgubiri de la buget pentru fermierii afectaţi de secetă, a fost constituit Fondul pentru acordarea de micro-credite în agricultură”, a declarat parlamentarul argeşean Mircea Drăghici.
Chestorul Camerei Deputaţilor menţionează că măsurile în acest domeniu vor continua şi că începând cu octombrie 2013 au fost acordate peste 500 milioane de euro drept plăţi anticipate pentru pregătirea campaniei agricole de anul viitor.
“Reducerea TVA la pâine a fost unul dintre proiectele pe care le-am susţinut permanent şi iată că rezultatele sunt mai bune decât anticipam. Sunt convins că această măsură poate fi extinsă cu succes şi la alte tipuri de alimente. Agricultura poate transforma România într-un jucător important pe piaţa internaţională. Am fost şi suntem conştienţi că sectorul agricol poate deveni un motor viabil de creştere economică şi o sursă de venit stabilă”, a menţionat Mircea Drăghici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email