Mircea Drăghici: Guvernul USL dă dovadă de profesionalism în privinţa gestionării fondurilor europene

Chestorul Camerei Deputaților, deputatul PSD Mircea Drăghici, afirmă că Guvernul USL a făcut într-un an mai multe progrese în domeniul fondurilor europene decât a făcut Guvernul PDL în 3 ani!
“Miercuri, 4 septembrie, Guvernul condus de Victor Ponta a luat două măsuri dorite de către beneficiarii fondurilor europene. Decizia de a aproba un nou împrumut, în valoare de aproximativ 850 milioane de lei, pentru efectuarea de noi plăţi către beneficiari, demonstrează că actuala guvernare sprijină acest sector şi susţine reforma din domeniul fondurilor europene. Această măsură va încuraja continuarea proiectelor şi va genera efecte pozitive pentru economia din ţară. De asemenea, extinderea mecanismului decontării cererilor de plată şi pentru beneficiarii de fonduri europene din mediul privat va accelera absorbţia şi va încuraja investiţiile”, a menţionat Mircea Drăghici.
Deputatul PSD declară că acest Guvern a făcut mai mult decât oricare altul în ultimii ani pentru crearea de locuri de muncă şi pentru atragerea de fonduri europene. Mircea Drăghici le aminteşte celor din PDL că au subestimat intenţionat importanţa absorbţiei fondurilor europene ca instrument de contracarare a efectelor macroeconomice ale crizei şi că nu au nicio legitimitate să facă comentarii pe acest subiect deoarece actuala guvernarea a absorbit doar în luna iulie a acestui an suma de 700 de milioane euro, cât Boc a absorbit în 3 ani!
“Marea problemă cu care ne-am confruntat în acest domeniu a fost că, în loc să construim, a trebuit mai întâi să corectăm. Practic, fundaţia acestui sector era compromisă în momentul în care am preluat guvernarea. Astfel, primul pas pe care a trebuit să-l facem a fost să deblocăm programele suspendate ca urmare a neregulilor descoperite în mandatele PDL şi să le demonstrăm autorităţilor europene că putem fi nişte parteneri de încredere. Modul în care actuala putere a gestionat până acum fondurile europene îmi dă încredere că ne vom atinge obiectivul în privinţa gradului de absorbţie şi vom continua să luăm acele măsuri pentru simplificarea procedurilor de depunere, evaluare, implementare şi verificare a proiectelor”, a concluzionat deputatul Mircea Drăghici.
Deputat PSD Mircea DRĂGHICI
Chestor al Camerei Deputaţilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email