Mircea Drăghici: Din iulie, Spitalul de la Valea Iașului poate deveni centru de referință

Joi, 22 mai 2014, Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a efectuat o vizită de lucru în județul Argeș, la invitația deputatului PSD de Curtea de Argeș, Mircea Drăghici. Unitățile medicale vizate au fost Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Andrei” Valea Iaşului, Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Spitalul Județean Argeș, o unitate medicală privată din Pitești, precum și Spitalul Sf. Spiridon din Mioveni, vizitat în mod inopinat.
Cu ocazia vizitei, Ministrul Sănătății i-a felicitat pe reprezentanții unităților medicale pentru lipsa arieratelor și i-a asigurat de sprijinul Guvernului în desfășurarea proiectelor, menționând ajutorul oferit de către deputatul de Curtea de Arges, Mircea Drăghici, și de administrațiile locale.
”Vreau să remarc sprijinul pe care deputatul Drăghici și primarul Diaconu îl acordă spitalului. M-am bucurat să văd că aveți acele truse noi, aduse cu contribuția domnului deputat și mă bucură să văd partea de reabilitare. Cred că investiția în acest spital este cea mai înțeleaptă investiție pe care o poate face administrația locală. Am auzit și veștile bune referitoare la fondurile europene pentru ambulatoriu și voi veni să văd cât de repede se vor finaliza lucrările de modernizare”, a precizat Nicolae Bănicioiu.
O veste importantă pe care Ministrul Sănătății a anunțat-o cu această ocazie, este aceea că Spitalul Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf. Andrei” din Valea Iașului, care deservește pacienți din 14 județe și municipiul București, va deveni centru de referință. De asemenea, pentru a îndeplini cerințele necesării acreditării, ministrul a luat în calcul dotarea cu ambulanță a spitalului până la sfârșitul acestui an. Mai mult, Nicolae Bănicioiu a menționat că este pentru prima oară când vizitează într-o singură zi trei spitale fără creanțe.
„Eu nu vreau să promit, eu vreau să anunț când s-a rezolvat. După cum știți, bugetul pe anul acesta a fost făcut de fostul ministru. După ce analizăm cererea depusă- am prioritizat-o deja- încercăm să găsim soluții de rezolvare. Dacă găsim soluții la rectificarea bugetară, atunci veți primi o veste bună la la rectificare, după luna iulie. Dacă nu, cu siguranță de la anul Spitalul de la Valea Iașului va deveni centru de referință”, a afirmat Bănicioiu.
“În primul rînd, vreau să îi mulțumesc Ministrului Sănătății pentru că, la vizita precedentă în Argeș, a anunțat că Guvernul va achiziționa angiograful pentru Spitalul Județean Argeș. A fost o campanie în care am crezut și consider că existența acestui aparat la Pitești este necesară și va constitui un sprijin real pentru argeșeni. De asemenea, observ cu bucurie că și vizita de astăzi este extrem de benefică pentru județul nostru. Am fost la Spitalele de la Valea Iașului și de la Curtea de Argeș și mă bucur că am demonstrat faptul că avem manageri buni și sunt semnale pozitive că Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Andrei” poate deveni, cu sprijinul Guvernului, centru de referință, fapt care mă face să mă simt mândru că sunt argeșean”, a declarat Mircea Drăghici.
La Pitești, Ministrul Sănătății a vizitat Secția de Neonatologie a Spitalului Județean Argeș, recent modernizată la standarde europene din fondurile Consiliului Județean, cu o capacitate de 50 de paturi. De asemenea, ministrul a mai vizitat o unitate medicală privată din Pitești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email