Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, iar deputatul a spus că face apel

Deputatul de Argeş Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în primă instanță, pentru infracțiunea de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și pentru cea de delapidare în dosarul în care a fost acuzat că a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenția acordată PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-și cumpăra un imobil. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ)l-au condamnat pe Mircea Drăghici la patru ani de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și la trei ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, în urma contopirii celor două pedepse urmând ca acesta să execute cinci ani de închisoare, scrie News.ro. În plus, fostul trezorier al PSD are, conform sentinței pronunțate de ICCJ, interdicții în ceea ce privește dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat; dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii și dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

PSD nu s-a constituit parte civilă

„Constată că persoana vătămată Partidul Social Democrat nu se constituie parte civilă în cauză. În baza art.112 lit.e din Codul penal, confiscă de la inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe suma de 19.000 euro în echivalentul în lei la data executării prezentei sentințe. În baza art. 398 din Codul de procedură penală rap. la art 274 din Codul de procedură penală, obligă inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe la plata sumei de 4000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat (2000 lei urmărire penală, 2000 lei Cameră preliminară și fond)”, mai prevede soluția pronunțată, joi, de magistrații Curții Supreme. Procurorii reținuseră în sarcina fostului trezorier al PSD două infracțiuni de delapidare, însă pentru una dintre infracțiuni instanța de judecată a decis achitarea. Decizia poate fi contestată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de DNA la sfârșitul lunii iulie a anului trecut, pentru săvârșirea infracțiunilor de utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate și pentru delapidare. Conform procurorilor, în perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, Drăghici a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-și cumpăra un imobil în cartierul Pipera, orașul Voluntari, județ Ilfov.

În luna februarie a acestui an, Mircea Drăghici a demisionat din PSD, invocând „problemele cu ecouri publice din trecut”, precum și starea de sănătate. Joi seara, la aflarea sentinţei, acesta a declarat că va face apel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email