Mircea Drăghici a organizat primul seminar de orientare profesională dedicat tinerilor din Argeş

Deputatul PSD Mircea Drăghici, Chestor al Camerei Deputaţilor, a organizat joi, 31 octombrie 2013, primul seminar de orientare profesională dedicat tinerilor din judeţul Argeş!  Activitatea la care au luat parte tineri din clasa a XII – a de la Grupul Şcolar Constantin Dobrescu – Argeş continuă seria evenimentelor dedicate elevilor argeşeni şi desfăşurate la iniţiativa deputatului social – democrat Mircea Drăghici.
Prin intermediul acestui seminar, elevii din clasele a XII- a au aflat informaţii utile legate de modul în care îşi pot fixa obiective profesionale realiste, cum să îşi construiască un Curriculum Vitae pentru a-şi maximiza şansele de a fi chemaţi la interviuri, precum şi cum să se prezinte la acestea pentru a ocupa slujba visată.
“Acest seminar de orientare profesională a fost organizat la cererea elevilor din clasele terminale din judeţul Argeş. Atât la vizitele tinerilor din Parlament cât şi în cadrul întâlnirilor pe care le am cu aceştia în colegiu, o problemă pe care o dezbatem de fiecare dată este legată de alegerea unei cariere. De cele mai multe ori, tinerii sunt nehotărâţi cu privire la parcursul profesional pe care doresc să-l urmeze. Această incertitudine legată de viitoarea profesie are la bază o lipsă de informaţii privind oportunităţile de formare profesională existente precum şi dinamica pieţei muncii”, a declarat deputatul social-democrat.
Mircea Drăghici susţine că prin intermediul cursului de orientare profesională, susţinut de doi traineri specializaţi din Bucureşti, elevii au avut ocazia de a-şi însuşi cunoştinţe referitoare la alegerea unei cariere care să li se potrivească, cum să se auto-evalueze pentru a-şi descoperi propriile atuu-uri care le pot creşte potenţialul pe piaţa muncii.
“Acest curs nu a fost o simplă prelegere, ci a fost un seminar interactiv în care participanţii au învăţat lucruri noi, simulând situaţii reale de care se vor lovi în carieră. Mai mult, la sfârşitul evenimentului toţi elevii au primit diplome de participare care să le ateste cunoştinţele dobândite”, a precizat Chestorul Camerei Deputaţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email