Mircea Diaconu revine într-un nou spectacol la Curtea de Argeş

Astăzi, începând cu ora 19:00, la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, actorii Teatrului „Nottara” din Bucureşti vor prezenta spectacolul „Variaţiuni enigmatice” de Eric-Emmanuel Schmitt. Astfel, două nume mari ale teatrului şi filmului românesc, Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, vor da viaţă celor două personaje din cadrul piesei de teatru.
Autorul acestei piese este unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi europeni de azi, deşi nu are mai mult de 43 de ani. Piesele sale sunt jucate la Berlin, Londra, Los Angeles, Moscova şi Tokio.
„Variaţiuni enigmatice” este o piesă despre doi bărbaţi total diferiţi şi despre două viziuni asupra iubirii. O poveste despre un scriitor celebru şi un provincial aparent banal, care nu au în comun nimic altceva decât iubirea pentru aceeaşi femeie, care apare pentru fiecare dintre ei cei doi într-o ipostază diferită.
Alexandru Repan îi dă personajului său, laureat al premiului Nobel şi retras acum pe o insulă pustie, un aer de enervantă superioritate, de exagerată aroganţă. Un scriitor blazat, un scriitor ce nu crede în modelul banal de iubire, ce preferă să ia femeile pentru ce sunt, şi să le părăsească pentru ceea ce nu sunt.
Mircea Diaconu, pe de altă parte, este însă un om obişnuit. Un om simplu, banal poate, un personaj gri, uşor ezitant,mereu umil în faţa marelui scriitor. Dar, mai ales, un personaj teribil subestimat, de la bun început.
Biletul de intrare la acest spectacol costă 30 de lei în prima parte a sălii şi 20 de lei în partea a doua a acesteia. Cei interesaţi pot achiziţiona bilete de la Centrul de Cultură şi Arte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email