Mircea Diaconu – „Câtă vreme Biserica e bugetară, nu e potrivit să aibă afaceri!”

„Îl ştiu pe arhiepiscopul Calinic, dar nu-l cunosc, dar pe senatorul Mircea Andrei îl cunosc!”, a spus senatorul PNL Mircea Diaconu la conferinţa de presă de la sfârşitul săptămânii pe care a susţinut-o la Curtea de Argeş. Parlamentarul a comentat doar atât despre acuzaţiile pe care ÎPS Calinic le-a adus, zilele trecute, senatorului Mircea Andrei. După cum aţi citit în Interes Argeşean, după ce preşedintele Consiliului Judeţean (CJ)Argeş, Constantin Nicolescu, a fost reţinut, arhiepiscopul a declarat pentru presa argeşeană că senatorul Andrei l-ar fi „cam ameninţat” că dacă nu îl pune înapoi pe părintele vicar Nicolae Brânzea în fruntea Facultăţii de Teologie, ar începe un „război”.
„Mi se pare normal ca Biserica să aibă ceva pământ…”
Mircea Diaconu nu a vrut să comenteze prea mult implicarea arhiepiscopului în scandalul declanşat la reţinerea şi apoi arestarea pentru 29 de zile a preşedintelui CJ, dar a vorbit despre afacerile Bisericii. „Mi se pare normal ca biserica să aibă ceva pământ, dar atât. Câtă vreme Biserica e bugetară, nu  e potrivit să aibă afaceri. De niciun fel. Poate să aibă proprietăţi pentru nevoile proprii sau pentru grupurile sociale”, crede senatorul liberal.
Recent, Agenţia Naţională de Integritate, ANI, l-a declarat pe Mircea Diaconu incompatibil, domnia sa ocupând şi funcţia de director al teatrului „Nottara” din Bucureşti. „La începutul mandatului am cerut de la Senat un răspuns oficial, dacă sunt incompatibil sau nu. Am răspunsul negativ acasă, şi acesta are caracter de lege. ANI este sub controlul Parlamentului, deci răspunsul Senatului este suficient. Dacă, prin absurd, aş fi pus să aleg între calitatea de director de teatru şi cea de senator i-aş ţine în instanţă patru ani. Oricum o să fac ceva, o contestaţie, la Tribunal”, a mai spus Diaconu.
„Mă deranjează metoda şi discrepanţa dintre faptă şi metodă!”
În legătură cu reţinerea lui Constantin Nicolescu senatorul Diaconu spune că îl deranjează „metoda”. „Mă deranjează metoda şi discrepanţa dintre faptă şi metodă. Cum să te comporţi ca şi cu un duşman care violează pe stradă?! Sunt metode de forţă şi de intimidare. Omul acesta (Nicolescu –n.a.) e distrus”, e de părere Mircea Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email