Mircea Andrei şi Ştefan Lăzăroiu, la discuţii cu argeşenii despre regionalizare

Ieri după amiază, senatorul Mircea Andrei, împreună cu Ştefan Lăzăroiu preşedintele PDL Curtea de Argeş, şi Gheorghe Dinescu, preşedintele PNŢCD Argeş, au fost la Curtea de Argeş pentru a coordona organizarea unui sondaj de opinie printre cetăţenii din municipiu. La acţiune au participat mai mulţi membrii din cadrul organizaţiei PDL Curtea de Argeş, care au fost împărţiţi în echipe pentru acoperi toate zonele municipiului. Argeşenii erau invitaţi să răspundă cu „DA” sau „NU” la următoarea întrebare: „În cazul în care se va face reorganizarea administrativ-teritorială, sunteţi de acord cu iniţiativa senatorului Mircea Andrei de a se reface regiunea Argeş, din judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, având capitala la Piteşti?”.
„Important este să avem capitala la Piteşti!”
„Dorim să aflăm opinia cetăţenilor dacă acceptă  această regionalizare şi în ce formulă. De fapt această propunere a fost făcută de Adrian Năstase, în anul 2004, deci nu vorbim doar de câteva luni de ea. Trebuie să aflăm opinia argeşenilor despre această regionalizare care oricum se va face. Important este să avem capitala la Piteşti, pentru că toate instituţiile vor fi aici, iar acest lucru reprezintă un avantaj foarte mare”, a spus Mircea Andrei. De asemenea, senatorul a ţinut să explice şi iniţiativa Consiliului Judeţean Argeş, de a organiza un referendum cu întrebarea „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ – teritoriale  – judeţul Argeş?”. „Consiliul Judeţean şi PSD sunt de fapt un „Gică Contra”. Dacă se va face regionalizarea, vor dispărea câteva judeţe şi consilii judeţene. De fapt, asta este problema lor, să nu piardă CJ-ul care a devenit un fief de familie”, a declarat Mircea Andrei.
Ştefan Lăzăroiu s-a declarat, la rândul său, mulţumit de organizarea acestei acţiuni. „Îmi pare bine că domnul Mircea Andrei a organizat această acţiune. Vă daţi seama că nu ar fi bine să mergem la Ploieşti pentru anumite probleme. Chiar dacă regiunea Argeş va avea capitala la Piteşti, sperăm ca în 7 – 8 ani de zile să reuşim să o aducem la Curtea de Argeş”, a declarat preşedintele PDL Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email