Minor băut și fără permis, la volan prin Domnești

Un băiat de 17 ani, băut, și fără să aibă permis, a fost depistat de polițiști duminică la Domnești. Polițiștii au descoperit că proprietarul mașinii i-o dăduse să se plimbe cu ea deși știa că nu are permis, iar autoturismul nu avea poliță RCA. Amândoi s-au ales cu dosare penale.

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au acționat pe raza de competență, pentru respectarea regulilor de circulație, menținerea unui climat de ordine publică în locurile pretabile aglomerării, precum și prevenirea faptelor contra patrimoniului, potrivit IPJ Argeș.
În cadrul activităților, polițiștii au legitimat 39 de persoane, au verificat 27 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5335 de lei, după cum urmează:
– 2 sancțiuni în valoare totală de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială;
– 9 sancțiuni în valoare totală de 3.335 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a două permise de conducere (consum de alcool);
– o sancțiune în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, fiind aplicată și măsura complementară de retragere a unui certificat de înmatriculare și a unui set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
De asemenea, a fost întocmit un dosar penal ca urmare a săvârșirii a două infracțiuni la regimul circulației. Astfel, polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un minor de 17 ani, din Aninoasa, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza comunei Domnești, fără a deține permis de conducere.
Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că autoturismul în cauză i-a fost încredințat de către proprietar.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept, respectiv de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere, conform art 335 alin. 1 și 3 din Codul Penal.
Totodată, în urma verificărilor, s-a stabilit și că minorul de 17 ani se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autovehiculul condus avea valabilitatea poliței RCA expirată, fiind aplicată măsura complementară de imobilizare a autovehiculului, prin retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email