Ministrul Transporturilor spune că „autostrada Piteşti – Sibiu e prioritară”

El s-a întâlnit vineri cu conducerea Consiliului Judeţean şi cu primarii din Argeş

Vineri, Ministrul Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc, împreună cu  directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR), Ștefan Ioniță, au efecuat o vizită în Argeș, ocazie cu care a avut o întâlnire de lucru la Consiliul Județean Argeș. La întâlnire au participat, alături de președintele și vicepreședinții C.J. Argeș, Ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, prefectul și subprefectul, senatori și deputați de Argeș, consilieri județeni, primari argeșeni și conducerile instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Transportului.

Cu acest prilej, președintele C.J. Argeș, Dan Manu, i-a prezentat ministrului situația drumurilor naționale din județul Argeș, necesarul și prioritățile de investiții în Argeș și la nivel de regiune, precum și propuneri legislative, accentuând faptul că strategia de dezvoltare și de modernizare a infrastructurii de transport trebuie să aibă ca punct de plecare municipiul Pitești – capitală regională.

Pentru Transfăgărășan a fost scos la licitație studiul de fezabilitate

Astfel, preşedintele CJ a prezentat mai multe obiective de infrastructură națională cu implicații directe asupra dezvoltării județului Argeș: autostrada Pitești – Sibiu, reabilitare și modernizare Transfăgărășan, modernizare DN 65D Albota-Bascov km 0+000-km 10+184 (Centura de Vest), modernizare DC 219 Bascov – Baraj Budeasa-Budeasa,  2,8 km, reabilitare DN 73 D km 0-10 și mutare sens giratoriu km 0, intersecție cu DN 73, reabilitare și modernizare DN 73D, Mioveni-Câmpulung, continuarea lucrărilor pe modernizarea DN 73 Pitești-Câmpulung-Brașov, reabilitare și modernizare DN 67 B Pitești – Drăgășani, reparație capitală a podului peste râul Cârcinov, pe DN7, Km 94+300, modernizare sectoare de drumuri pe DN7, km 89-112, calea ferată Vâlcea-Vâlcele, modernizare trecere la nivel de cale ferată, pe DN 73, la intrarea în Câmpulung, modernizare treceri la nivel de cale ferată din Bascov (DN 7 si DN 7C), trecerea la nivel de cale ferată de la Mioveni, modernizare treceri la nivel de cale ferată din Pitești (Lânăriei, CNCD, Dobrogeanu-Gherea).

Ministrul Transporturilor a declarat ca fiind prioritare investițiile pentru tronsoanele de drum Piteşti – Câmpulung, Pitești – Craiova, Pitești – Sibiu, precizând că și pentru Transfăgărășan au fost scoase la licitație studiul de fezabilitate și proiect tehnic.

„Suntem conştienţi cu toţii că România are nevoie de un program serios de construcţii de autostrăzi. Pentru aceasta, la minister, cât şi la CNAIR, se lucrează intensiv, astfel încât proiectele să aibă o coerenţă în implementare. În perioada imediat următoare se vor redeschide şantierele, iar prioritatea noastră rămâne monitorizarea constantă a derulării acestor proiecte”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email