Ministrul Rus ne crede proşti. La fel şi colegii săi de partid din Argeş.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ne crede proşti sau orbi ori muţi sau ciungi. Proşti, că nu ştim dacă oraşul nostru e legat de Sibiu printr-un drum expres, orbi, că nu vedem ce a declarat despre autostrada Curtea de Argeş – Sibiu, muţi, pentru că nimeni nu a luat vreo poziţie, nu a vorbit public despre nenorocirile pe care domnia sa le debitează, şi ciungi, pentru că nu mai putem vota. Astfel nu se explică declaraţia pe care a făcut-o referitoare la autostrada Curtea de Argeş – Sibiu, cum că ar fi un fel de nou Transfăgărăşan, şi că între Curtea de Argeş şi Sibiu există deja un drum expres care va fi lărgit.
Desigur, pe un ministru nu îl interesează un oraş cum este Curtea de Argeş, mic şi nesemnificativ. Că are un drum expres sau nu, nu e problema domniei sale. Ar trebui totuşi să fie mişcat de Uzina Dacia, dar se vede treaba că nici contribuţia acesteia la PIB nu îl interesează prea mult. Cum să-i pese unui ditamai ministrul de cei aproape 30.000 de cetăţeni ai Curţii de Argeş şi de cei peste 100.000 care ar beneficia bucata aceasta de autostradă. În momentul în care a zis că autostrada Curtea de Argeş – Sibiu este la fel de greu de făcut precum Transfăgărăşanul, în condiţiile în care pe Curtea de Argeş – Sibiu altitudinea maximă este de puţin peste 700 de metri, iar pe Transfăgărăşan peste 2000 de metri, ne-am lămurit cu privire la cunoştinţele sale de geografie şi la bunele sale intenţii..
Pe ministrul Ioan Rus nu l-am numit noi, dar pe deputaţii şi senatorii de Argeş noi i-am ales. I-am trimis în Parlament nu ca să doarmă sau să îşi crească averile, ci să se preocupe, printre picături măcar, şi de noi, cei pe care ministrul îi crede proşti, sau orbi ori muţi sau ciungi, pentru că altfel credem că şi parlamentarii de Argeş ne cred la fel.
Suntem în provincia provinciei, nu merităm atâta atenţie ca alte oraşe, noi suntem buni doar la numărătoarea voturilor. Căci la alegeri, când nu ies lucrurile aşa cum vor unii, cine e scos aproape cu forţa la vot, pe motiv că nu mai primeşte ajutor social, subvenţie la încălzire, o lopată de balast pe uliţa din faţa casei?! Noi, argeşenii care locuim aici, în zona a cărei singură şansă de dezvoltare, de supravieţuire aproape, este autostrada pe care ne-o flutură sub ochi toţi candidaţii la toate alegerile din ultimii 25 de ani.
Dl. Sandu Nichita, primvicepreşedintele PNL Curtea de Argeş, vorbea la o conferinţă de presă de săptămâna trecută despre o grevă electorală, ca reacţie împotriva Ordonanţei traseiştilor politici. Mă gândesc la faptul că ideea dlui. Sandu Nichita ar putea fi aplicată şi altfel. Ce ar fi dacă noi, argeşenii din zona a cărei singură speranţă e amărâta asta de autostradă care e oricum, numai ca Transfăgărăşanul nu, nu am ieşi deloc la vot?! Ce ar face domnii pe care noi i-am trimis în Parlament, cum s-ar scoate ei în faţa superiorilor lor pe linie politică?! Ce ar zice dl. Drăghici, spre exemplu, ce i-ar spune prietenului său, premierul – nu au ieşit, bre, ăia la vot, din cauza lui Rus, că eu zic că se face autostrada iar el aberează cu un drum expres care nu există?!
Aşadar, eu zic să nu mergem la vot niciunul. În ziua alegerilor să bată vântul pe la secţiile de votare, doar membrii importanţi de partid să pună ştampila undeva, pe două buletine o dată, preferabil, şi asta pentru că îi mână de la spate şefii. Niciun argeşean, cetăţean obişnuit, care nu fură de la stat, care nu face afaceri păguboase pentru stat dar bune pentru el, nicio persoană care trăieşte greu din salariul mizer care se dă prin zona Curtea de Argeş să nu iasă din casă. Ar putea fi un început, i-am putea învăţa pe aleşi o lecţie, aceea că trebuie să le pese de noi nu doar în preajma campaniei electorale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email