Ministrul Mariana Câmpeanu despre inițiativa deputatului Mircea Drăghici privind memorandumul pe tema combaterii muncii la negru: „Este o propunere excepţională!”

Deputatul PSD Mircea Drăghici, Chestor al Camerei Deputaților, a participat joi, 12 septembrie, la dezbaterea având ca temă „Eficientizarea activităţii de control în domeniul relaţiilor de muncă şi în cel al supravegherii pieţei, securităţii şi sănătăţii în muncă. Exemple de bune practici. Valenţe şi oportunităţi”. Cu această ocazie, Mircea Drăghici a prezentat parte dintre măsurile prevăzute în memorandumul denumit Combaterea fenomenului muncii „la negru” în sectorul lucrărilor executate în baza contractelor de achiziție publică, subliniind efectele pozitive pe care le-ar putea avea adoptarea și implementarea acestei propuneri.
„Dată fiind tema dezbaterii de astăzi, am considerat că este un moment oportun pentru a prezenta doamnei ministru, cât și tuturor participanților la dezbatere, memorandumul înaintat Guvernului României privind combaterea fenomenului muncii la negru. Reglementarea subcontractării în contractele de execuție de lucrări în vederea diminuării posibilităților de utilizare a muncii la negru, includerea în documentația Proiectului Tehnic a unor rubrici privind resursele umane necesare, cuantificate pe categorii de specialiști, inclusiv forță de muncă necalificată cât și stabilirea unor standarde de cost pentru forța de muncă implicată în execuția de lucrări reprezintă propuneri concrete prevăzute în planul de acțiune pentru implementarea memorandumului”, a afirmat parlamentarul argeșean.
Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu a lăudat propunerile făcute de către Chestorul Camerei Deputaţilor privind subcontractarea în sectorul lucrărilor executate în baza contractelor de achiziție publică. „Este o propunere excepţională, care respectă întru totul circuitul de lucru. Avem nevoie de cooperare între mediul de afaceri, autorități locale, parlamentari și miniștrii, pentru că doar printr-un dialog deschis putem idenfica problemele reale și găsi cele mai bune soluții la acestea”, a declarat doamna ministru după prezentarea Memorandumului. Mariana Câmpeanu a precizat că dincolo de numărul de propuneri legislative depuse de fiecare parlamentar, important este conținutul acestora și plus valoarea creată de eventuala punere în practică.
„Am fost onorat să particip şi să iau cuvântul în cadrul acestui eveniment, mai ales că o legislaţie mai bună privind supravegherea pieţei, securităţii şi sănătăţii în muncă reprezintă una dintre priorităţile mele pentru această sesiune parlamentară. Totodată, am ținut să le mulțumesc din nou reprezentanților sindicatelor, patronatelor și mediului de afaceri pentru sprijinul oferit în elaborarea acestui proiect”, a precizat deputatul Mircea Drăghici la finalul evenimentului.
La dezbaterea organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, împreună cu Prefectura și Consiliul Județean Argeș, au participat Ministrul Muncii, doamna Mariana Câmpeanu, Inspectorul General de Stat, domnul Ciprian Dragomir, câțiva dintre parlamentarii județului Argeș, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, precum şi asociaţiile sindicale şi patronale din județ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email