Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, în vizită la Curtea de Argeş

Ieri, în sala de sport a municipiului Curtea de Argeş s-a desfăşurat cea de-a IV- a ediţie a „Cupei Abilităţii”, competiţie sportivă destinată elevilor cu nevoi speciale. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Umanitară „Hand Rom” în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Specială „Marina”. La festivitatea de deschidere au participat Nicolae Diaconu, primarul municipiului, Costel Nicolae, director general Fundaţia Hand Rom, Maria Deaconu, director Centrul de Zi „Marina”, dar şi numeroase cadre didactice şi elevi voluntari de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, Liceul Tehnologic „Ferdinand I” şi Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”.
De asemenea, primarul municipiului a ţinut să îi felicite pe copiii participanţi, dar şi pe organizatorii evenimentului. „Sunt bucuros că această competiţie se desfăşoară în sala de sport a municipiului Curtea de Argeş. Felicitări organizatorilor pentru această iniţiativă, dar şi voluntarilor de la liceele din Curtea de Argeş, care de fiecare dată au sprijinit aceste manifestări. Cu toţii trebuie să punem umărul la integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi şi sper că ne vom putea rupe măcar câteva minute din timpul nostru pentru a fi alături de aceşti copii”, a declarat edilul.
Trei probe de concurs pentru copii
Competiţia a reunit copii-sportivi de la Centrul de Zi „Marina”, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ştefăneşti şi Centrul de Educaţie „Sfântul Nicolae” Câmpulung. Aceştia s-au întrecut la trei probe speciale, respectiv Atletism, Fotbal abilităţi şi Baschet abilităţi. Cele trei discipline au fost alese de către organizatori şi au avut ca scop punerea în valoare a abilităţilor copiilor, de a stimula parteneriatul şi dialogul în comunitate prin implicarea directă a reprezentanţilor comunităţii într-o zi din viaţa copiilor cu dizabilităţi în vederea conştientizării asupra domeniului educaţiei speciale şi incluziunii sociale, a drepturilor şi nevoilor acestora. „Mă bucur că am reuşit să organizăm o nouă ediţie a acestui eveniment sportiv. Prin intermediul acestei competiţie cei din comunitate pot vedea abilităţile copiilor şi nu doar dizabilităţile acestora. Felicitări tuturor”, a declarat Costel Nicolae. 
Copiii au fost premiaţi de ministrul Remus Pricopie
La finalul celor trei probe, clasamentul final al competiţiei a fost următorul: Centrul de Educaţie „Sfântul Nicolae” Câmpulung, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ştefăneşti şi Centrul de Zi „Marina”. Mai mult decât atât, concurenţii au avut parte şi de o mare surpriză. La festivitatea de premiere au participat Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, deputatul Mircea Drăghici, Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, deputatul Gheorghe Marin şi senatorul Şerban Valeca. Ministrul Educaţiei a fost cel care a înmânat premiile participanţilor, pe care i-a invitat pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, la Ministerul Educaţiei. „Mulţumesc tuturor pentru invitaţie. În primul rând vreau să îi felicit pe copii, dar şi corpul profesoral şi pe părinţi, pentru efortul depus în organizarea acestei manifestări. În acelaşi timp, pe 1 iunie, îi invit pe copii într-o vizită la Ministerul Educaţiei, ca să putem fi şi noi o gazdă bună pentru aceştia”, a declarat Remus Pricopie. La rândul lor, organizatorii au oferit câte un tricou personalizat oficialităţilor prezente cărora le-au mulţumit pentru participarea la ediţia din acest a Cupei Abilităţii.
„Vom creşte numărul orelor de sport pe săptămână!”
După festivitate, ministrul Educaţiei, împreună cu parlamentarii de Argeş, primarul Nicolae Diaconu, preşedintele CJ şi Gabriela Zoană, candidat pentru Parlamentul European, au susţinut o conferinţă de presă la Primărie. Ministrul Pricopie a spus că numărul orelor de sport va creşte la 3 sau 4 ore pe săptămână „pe măsură ce infrastructura necesară va fi gata”. Ministrul a ţinut să precizeze că nu a venit la Curtea de Argeş în campanie electorală. „Deplasarea mea la Argeş nu are legătură cu campania. E o onoare pentru mine să mă aflu în legătură cu deputaţi, senatori, preşedinte de Consiliu Judeţean, primari, indiferent de ce culoare politică au aceştia. Nu m-am implicat şi nu o să mă implic în campania electorală”; a declarat şeful Învăţământului.   Acesta a vorbit şi despre fostul inspector şcolar general, Florin Gardin, cel pe care l-a demis luni. „Problema cu dl. Gardin e mai veche, nu e de ieri. Înainte de a-l demite am vorbit cu domnia sa şi i-am mulţumit pentru activitatea depusă”, a mărturisit Remus Pricopie. Ministrul a spus că în cunoaşte pe fostul „general”, Gabriel Bratu, cel despre care se spune că ar fi în cărţi pentru şefia Inspectoratului Şcolar – „În cunosc pe dl. Bratu şi caut şi alte soluţii”.
Primarul Diaconu – „Învăţământul e cea mai importantă industrie din Curtea de Argeş!”
Prezent şi la conferinţa de presă, primarul Nicolae Diaconu a ţinut să facă unele precizări legate de vizitele miniştrilor la Curtea de Argeş, din ultimele zile. „Curtea de Argeş are un potenţial turistic deosebit, dar cu o infrastructură foarte proastă. Cea mai mare industrie din Curtea de Argeş o reprezintă învăţământul, pentru că are 1000 de angajaşi”, a declarat edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email