Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a revenit la Curtea de Argeş

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a fost ieri la Curtea de Argeş. Însoţit de ÎPS Calinic şi de deputatul Mircea Drăghici, acesta a vizitat mai multe instituţii de învăţământ din municipiul nostru. Aceasta este a doua vizită pe care ministrul Remus Pricopie o face la Curtea de Argeş în acest an, după ce acum o lună de zile a participat la „Cupa Abilităţii”, competiţie dedicată tinerilor cu dizabilităţi, ce a fost organizată de Fundaţia „Hand Rom” şi Centrul de Zi „Marina”.
Remus Pricopie. „Sub nicio formă nu se mai putea lucra în clădirea Seminarului Teologic”
Ieri, ministrul Remus Pricopie a revenit la Curtea de Argeş într-o vizită de lucru. Alături de ÎPS Calinic, deputatul Mircea Drăghici şi primarul Nicolae Diaconu, acesta a vizitat Liceul Tehnologic Forestier, iar apoi delegaţia a mers la Liceul Agricol „Constantin Dobrescu”. Aici, Remus Pricopie a purtat o serie de discuţii cu oficialităţile locale, dar şi cu conducerea instituţiei de învăţământ, pentru a găsi soluţiile potrivite în ceea ce priveşte reabilitarea clădirilor. Mai mult decât atât, ministrul Educaţiei a atras atenţia asupra posibilităţii atragerii de fonduri europene ce ar putea fi folosite modernizarea instituţiilor de învăţământ din municipiu. „Am fost în urmă cu trei sau patru săptămâni aici, atunci am promis că o să revin să concretizăm câteva lucruri specifice, în special legate de infrastructură, sunt foarte mulţi bani în exerciţiul financiar 2014 – 2020. Am văzut clădirea în care îşi desfăşura activitatea Seminarul Teologic „Neagoe Vodă” şi nu se mai putea lucra acolo sub nicio formă. Vom încerca, aşa cum am discutat şi cu domnul primar, să se aloce banii necesari în principal din componenta REGIO pentru a se reabilita acea clădire. Sunt o serie de reparaţii pe care trebuie să le facem la liceul silvic dar şi la liceul agricol”, a declarat Remus Pricopie.
„Trebuie folosită la maxim capacitatea liceelor agricole!”
Totodată, ministrul Educaţiei a vorbit şi despre principalele probleme cu care se confruntă liceele cu profil agricol din ţară, dar, în acelaşi timp, a propus şi câteva soluţii pentru rezolvarea acestora. „O problemă generală la toate liceele este să folosim la maxim capacitatea acestor licee, în special terenul agricol, terenul şcoală pe care îl au. Trebuie să îl conservăm şi să nu-l pierdem aşa cum s-a întâmplat în diferite locuri prin retrocedări sau prin diferite alte organisme, iar în al doilea rând să existe parteneriate cu firme de profil din domeniul agricol şi terenul respectiv să poată fi folosit pentru practică pentru elevii de la liceele agricole. În principal acestea sunt lucrurile pe care nu am putut să le abordez acum câteva săptămâni când am fost aici şi am promis că revin şi ne uităm la aceste probleme specifice într-un mod aparte”, a mai Remus Pricopie.  
După ce a plecat de la Liceul „Constantin Dobrescu”, ministrul Remus Pricopie împreună cu celelalte oficialităţi au mers la Mănăstirea Curtea de Argeş, iar apoi au vizitat Palatul Arhiepiscopal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email