Ministrul Apărării a infirmat zvonurile conform cărora tinerii cu vârste între 20 şi 35 de ani vor fi înrolaţi în armată

Recent au apărut mai multe zvonuri care au stârnit panică în rândul tinerilor. Potrivit acestora, tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani urmau să fie înrolaţi în armată, în cazul declanşării unui conflict în care ar putea fi implicată şi ţara noastră. Mai mult decât atât, aceste zvonuri au fost alimentate şi de faptul că în Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl prezinte la recrutare, pe timpul mobilizării sau al stării de război.

 

Însă, toate aceste speculaţii au fost infirmate de Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, aflat într-o vizită la Curtea de Argeş cu prilejul desfăşurării unei ceremonii militare. „Pe timp de pace serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat, aşa că poate exista o imobilizare sau o recrutare a tinerilor în situaţia în care se declara stare de război. Dar a declara stare de război este un lucru mai complicat, se declară prin hotărârea Parlamentului, iar acum nu suntem în această situaţie. Cred că este o intoxicare, şi dacă vă amintiţi, şi anul trecut s-a adus în discutie acest subiect şi atunci au fost infirmate toate aceste zvonuri”, a declarat Mircea Duşa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email