Miliarde aruncate pe studii de fezabilitate pentru proiecte SF

Domnilor de la Primărie, astupaţi gropile, faceţi canalizarea pe Schitului, nu mai permiteţi deversarea canalizării menajere în râu, şi apoi apucaţi-vă de „extinderea zonelor pietonale”!

Unitatea Administrativ Teritorială (UAT)  Curtea de Argeş va cheltui miliarde de lei vechi pentru câteva studii de fezabilitate. Nimic nou în asta, pentru că dacă am face calculul la câte milioane de euro s-au plătit în ultimii 20 de ani pentrun studii d efezabilitate care au expirat fără să fie folosite la ceva sau care s-au dovedit a fi nerealiste, argeşenii s-ar lua cu mâinile de cap. Acum, însă, UAT  Curtea de Argeş va cheltui 404.000 lei din bugetul local pentru o „documentaţia tehnico – economică” necesară depunerii unor cereri de finanţare pentru câteva proiecte. Unele mai nerealiste decât altele.

Primul dintre ele se referă la „înlocuirea lămpilor cu consum ridicat de energie electrică cu iluminat prin utilizarea unor lămpi cu eficienţă energetică ridicată, durată mare de viaţă şi asigurarea confortului corespunzător, inlcusiv prin reabilitarea instalaţiei electrice”. Valoarea maximă eligibilă pe care o poate obţine UAT Curtea de Argeş este de 1,5 milioane de euro, iar studiul de fezabilitate plus consultanţă, suportate din banii contribuabililor, costă 130.000 de lei.

Sistem de management al traficului

Pentru al doilea proiect – „Investiţii destinate transportului electric şi nemotorizat” – municipiul poate obţine 10 milioane de euro, valoarea studiului de trafic, a studiului de oportunitate, etc., fiind de 120.000 de lei în 2017 şi de 154.000 de lei în 2018, aceşti din urmă bani fiind daţi din bugetul local. Acest proiect, care costă cel mai mult, ar presupune „construirea, modernizarea, reabilitarea, extinderea pistelor pentru biciclete, crearea sistemelor de închiriere de biciclete, instalarea sistemelor de reducere sau interzicere a circulaţiei autoturismelor în anumite zone, construirea, modernizarea, extinderea zonelor şi traseelor pietonale şi semi-pietonale, crearea sistemelor de management al traficlulul inclusiv a sistemului de monitorizare video, plantarea de aliniamente de arbori şi arbuşti”.

Pentru „Cadastrul străzilor (troutare, spaţii verzi aferente acestora, parcări, carosabil, etc.) argeşenii vor plăti din taxele şi impozitele lor 154.000 de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email