Mii de oameni izolaţi, sute de case distruse, zeci de poduri rupte! Ştefan Lăzăroiu a intervenit imediat în cea mai afectată comună

Buşteni zburând, stâlpi trântiţi la pământ, bolovani, crengi şi mult mâl. Oameni convinşi că e sfârşitul lumii, copii ţipând şi valuri uriaşe de apă care vin peste ei în casă. Aşa se poate descrie în doar câteva cuvinte furia lui Dumnezeu, rezultatul unei furtuni cum nu s-a mai văzut. Potopul care a căzut vineri noaptea asupra nordului judeţului a venit fulgerător, a rupt lumea în două şi s-a încheiat brusc, lăsând prăpăd în urmă. Primarii şi cei de la ISU s-au străduit să salveze vieţile argeşenilor afectaţi, iar furtuna nu a ucis niciun om, din fericire. O singură persoană publică a intervenit de urgenţă cu utilaje şi oameni: Ştefan Lăzăroiu, responsabil PDL pe Colegiul Nord.

„Au distrus diguri, proprietăţi, poduri, punţile pietonale…”

Poate cea mai afectată de potop comună din nordul judeţului a fost Brăduleţ. Primarul Emil Simion este încă în stare de şoc şi topit de oboseală. Acesta ne-a povestit că apa depăşea doi metri atât pe drumul public cât şi în unele case ale cetăţenilor. Prioritară a fost salvarea vieţilor oamenilor, iar acest lucru a avut succes. Ştefan Lăzăroiu a fost la faţa locului şi a chemat pe loc utilajele şi angajaţii săi de la firma Dracones, care au fost nevoiţi să lupte cu râul Vâlsan şi afluenţii săi ieşiţi din matcă. „În doar o oră, râul Vâlsan şi afluenţii săi au ieşit din matcă. Au distrus diguri, proprietăţi, poduri, punţile pietonale… Apa a năvălit pe drumul judeţean şi adus mormane de pietre, buşteni, mâl… A fost impresionant aportul domnului Ştefan Lăzăroiu, într-o situaţie foarte grea, în care mai nimeni nu te ajută. Ne-a oferit tot sprijinul material şi logistic de care aveam nevoie să reparăm ce este esenţial pentru oameni”, ne-a spus primarul din Brăduleţ, Emil Simion.

Ştefan Lăzăroiu: „Sunt cutremurat de distrugerile lăsate în urmă”

Până la închiderea ediţiei nu fusese făcut un bilanţ al distrugerilor din judeţ, însă numai la Brăduleţ aproape o sută de case au fost afectate. Familiile peste care a năvălit apa au fost luate şi duse la vecini care locuiesc mai pe dealuri.
De asemenea, Ştefan Lăzăroiu ne-a declarat: „Am fost acolo şi sunt cutremurat de distrugerile lăsate în urmă. Era normal să intervin, pentru că Brăduleţ este o comună care face parte din colegiul de care mă ocup. Oamenii de aici sunt, practic, oamenii mei şi nu puteam să ridic din umeri la tragedia lor. Din păcate, nu am putut fi prezent peste tot, tocmai de aceea consider că ar fi fost şi de datoria altor politicieni cu răspundere să contribuie la refacerea altor localităţi. Personal, voi ajuta cât pot argeşenii afectaţi de calamitate”.

Situaţia e gravă în nordul judeţului

În mai toate localităţile din nordul judeţului potopul a distrus accesul spre civilizaţie şi a dus la întreruperea alimentării cu apă şi cu energie electrică. Mii de gospodării au fost inundate, iar circulaţia a fost întreruptă temporar pe două drumuri naţionale.
n Curtea de Argeş. Sâmbătă oraşul a rămas fără apă. Spre seară Aquaterm a reuşit să remedieze problema, însă la robinetele argeşenilor a curs apă cu noroi. Circulaţia pe DN 7C a fost întreruptă temporar la Curtea de Argeş pentru îndepărtarea unor copaci căzuţii pe carosabil.
n Corbeni. Apa a dărâmat mai multe podeţe şi a intrat în casele oamenilor.
n Cicăneşti. Podul de la intrarea în comună a fost serios avariat, mii de oameni rămânând pentru o perioadă izolaţi.
n Oeşti. A căzut curentul inclusiv aici, unde se află pompele de apă care alimentează zona.
n Albeşti. Zeci de gospodării distruse, s-a oprit apa şi curentul. Mai multe podeţe au fost afectate.
n Muşăteşti. Furtuna a provocat avarii la reţelele electrice, ceea ce a dus la întreruperea alimentării cu electricitate.
Din cauza aluviunilor ajunse pe carosabil, circulaţia s-a desfãşurat cu dificultate în întreaga zonă.
În present, reprezentanţii ISU şi ai administraţiei publice locale continuă să degajeze căile de acces. În cursul zilei de astăzi aşteptăm şi un bilanţ al autorităţilor în ceea ce priveşte distrugerile făcute de calamitate. Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email