Mii de oameni au mers la Domneşti, pentru pastrama de Buna Vestire


Ieri, mii de oameni au respectat tradiţia şi au venit la târgul de Buna Vestire de la Domneşti. Şi în acest an, vedeta a fost pastrama de oaie, despre care sătenii spun că ar fi cea mai bună din tot judeţul. Cei care au venit ieri în târg, au putut găsi orice fel de produse: de la diverse obiecte de îmbrăcăminte, potcoave pentru cai, mititei, kitsch-uri de tot felul, jocuri de noroc, turtă dulce sau tiribombe. Despre acest târg, sătenii spun cu mândrie că se organizează de peste 100 de ani, în ziua de Buna Vestire. “De când eram eu copil, se organiza târgul acesta. Atunci era frumos, cu hore, lăutari… Nu mai găseşti în ziua de azi aşa ceva”, povesteşte cu nostalgie un bătrânel.
Dacă cei mici se adunaseră în jurul parcului de distracţii, adulţii păreau mult mai interesaţi de pastrama de oaie şi de mititei. În târg am întâlnit oameni din toate colţurile judeţului. „Pentru noi e o tradiţie să venim la Domneşti, la târg. Venim mai ales pentru pastrama asta. E cea mai bună pastramă de oaie pe care am mâncat-o în viaţa mea. Au domnişanii ăştia secretul lor”, ne explică Ion Andrei, venit tocmai din Tutana.
Nicolae Smădu, primarul din Domneşti, spune că vrea să transforme pastrama de oaie, într-un adevărat brand. „Majoritatea celor care vin la târg, vin pentru pastramă. A devenit un adevărat brand, pe care intenţionăm să îl dezvoltăm în viitor”, a declarat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email