Mii de argeşeni au participat la Zilele Municipiului

Ediţia din acest an a Zilelor Municipiului Curtea de Argeş, care s-a desfăşurat în perioada 11-15 august, a atras un număr mare de argeşeni datorită numeroaselor evenimente pe care organizatorii le-au pregătit. Seria manifestărilor a început miercuri, la Casa de Cultură „George Topârceanu”, cu o ediţie specială a Clubului Iubitorilor de Cultură. În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate lucrările din cadrul celei de-a III- a ediţii a Salonului Naţional de Artă Plastică „Atitudini Contemporane” – secţiunea a II- a numită „Teluric – Rugăciuni ale subconştientului ancestral”, organizat de Dan Tudor Truică. Programul reuniunii culturale a cuprins şi prezentarea cărţii „Legenda Marelui Zalmoxis”, scrisă de Florin Horvath, care nu cu mult timp în urmă a lansat la Curtea de Argeş volumele „Voievodul albastru” şi „Un templier la Sarmisegetusa”. De asemenea, autorul Ion Piţoiu-Dragomir a lansat în municipiul nostru romanul „Fracul de lut”.

40 de meşteri populari au venit la Curtea de Argeş

Vineri dimineaţă a avut loc deschiderea celei de-a VIII- a ediţii a Târgul Meşterilor Populari. Evenimentul a fost organizat de primăria municipiului Curtea de Argeş, Casa de Cultură „George Topârceanu” şi ATE Călţun – Club UNESCO.  Peste 40 de artişti populari au venit în Cetatea Basarabilor şi au expus sute de produse, toate realizate manual. Străchinile de lut, lingurile de lemn, costumele naţionale, păpuşile făcute din foi de porumb precum şi  obiecte de artizanat care mai de care mai interesante au reuşit să atragă privirile celor care au trecut prin zonă. „Am păstrat tradiţia şi în acest an, organizând o nouă ediţie a Târgului Meşterilor Populari. Faţă de alţii, produsele au o mare autenticitate, iar kitsch-urile au dispărut.Am văzut lucruri frumoase confecţionate de meşteri populari din toate colţurile ţării. Chiar am vizitat fiecare stand şi am cumpărat şi eu nişte bijuterii”, a spus Nicoale Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş.

Argeşenii au cântat împreună cu DJ Project şi IRIS

Ziua de vineri s-a încheiat cu un concert de muzică uşoară, care s-a desfăşurat în parcarea de la Biserica Domnească, susţinut de trupa DJ Project, Electro Dance şi DJ Lexya. Tinerii au venit în număr mare la acest concert la care au cântat şi au dansat împreună cu cei de pe scenă. Sâmbătă, la Curtea de Argeş s-a desfăşurat cea de a XXVIII- a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Carpaţi”. Argeşenii au luat parte la parada cântecului, jocului şi portului popular, care s-a desfăşurat pe Bulevardul Basarabilor şi la care au participat ansambluri de renume printre care amintim Ansamblul folcloric „Ballet Folklorico de Occidente” din Jalisco, Mexic; Ansamblul folcloric „Sporid”, din regiunea Reykjavik, Islanda; Ansamblul folcloric „Asem”, din Anatolia, Turcia; Ansamblul folcloric „Galytska Veselka” din Ucraina şi Ansamblul folcloric „Gli Ventrisco” din Castelforte, Italia,  Ansamblul „Argeşul” al Casei de Cultură „George Topârceanu” şi Fanfara Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti. Parada porturilor populare s-a încheiat cu un deosebit spectacol de cântece şi dansuri populare oferit de ansamblurile folclorice participante la festival. Tot sâmbătă, la ora 21:00, formaţia IRIS a oferit argeşenilor un show adevărat. Concertul a reuşit să adune pe platoul de lângă Biserica Domnească mii de persoane, de toate vârstele. Alături de interpreţii preferaţi, argeşenii au cântat până aproape de miezul nopţii, iar Crsitian Minculescu, vocalul formaţiei Iris, a declarat încă odată că la Curtea de Argeş formaţia are fani adevăraţi. Muzica celor de la Iris a încheiat frumos sărbătoarea municipi­ului, minute în şir publicul aplaudându-i pe artişti. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email