Mihai Eminescu a fost omagiat şi la Curtea de Argeş

Apoi, la Centrul Eparhial din municipiul nostru s-a desfăşurat un simpozion cultural-artistic, care a fost organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, în parteneriat cu Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeş. La eveniment, alături de ÎPS Calinic, au participat numeroase cadre didactice, preoţi, dar şi mai mulţi elevi ai acestei instituţiii de învăţământ. Astfel, în cadrul întâlnirii au fost prezentate mai multe referate interesante, legate de viaţa şi opera lui Mihai Eminescu, iar elevii au evocat creaţia poetului naţional prin momente literar-artistice deosebite. De asemenea, nu au lipsit nici momentele muzicale susţinute de corul Seminarului Teologic, sub îndrumarea prof. Codruţ Scurtu. La finalul simpozionului, ÎPS Calinic a susţinut o scurtă prelegere, în care a vorbit despre Mihai Eminescu.
De asemenea, la secţia pentru copii a Bibliotecii Municipale, s-a desfăşurat o oră interactivă la care au participat elevii clasei a III- a A, însoţiţi de învăţătoarea Gheorghiţa Mustaţă. Astfel, cei mici au avut ocazia de a afla mai multe amănunte legate de viaţa şi opera marelui poetul naţional. Mai mult decât atât, copiii au susţinut un program artistic care a cuprins poezii şi cântece din viaţa lui Mihai Eminescu.
Proiect educaţional la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”
Tot ieri, la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” s-a desfăşurat, în cadrul Comisiei metodice a profesorilor diriginţi, o primă etapă a proiectului educaţional intitulat „Spre zărire raiului poeziei româneşti a Luceafărului”. Manifestarea a avut ca obiectiv „schimbarea atitudinilor şi comportamentelor de consum ale adolescenţilor cu risc crescut şi consumatorilor de droguri, prin informarea acestora şi promovarea de asistenţă integrată”, iar grupul ţintă a fost constituit din elevi, profesori şi membri ai societăţii civile. În cadrul proiectului s-a realizat o prezentare în PowerPoint a bibliografiei lui Mihai Eminescu, iar elevii au prezentat o expoziţie de pictură cu temă eminesciană. La finalul programului a avut loc un workshop cu tema „Poezia românească a Luceafărului”. În plus, tot la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, s-a desfăşurat un simpozion dedicat marelui poet naţional, simpozion ce a fost organizat de cadrele didactice Lavinia Aldea şi Graţiela Rizoiu, împreună cu mai mulţi elevi din clasele a IX- a C, a IX- a D, a XI- a D şi a XII- a D. Elevii participanţi au recitat o serie de poezii semnificative din opera poetului Mihai Eminescu, precum „Sara pe deal”, „O, rămâi” sau „Pe lângă plopii fără soţ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email