Tineri din Polonia, Letonia şi Turcia la Curtea de Argeş

Asociaţia de Turism şi Ecologie „Călţun” – Club UNESCO organizează un nou proiect internaţional finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune.  Acesta se va desfăşura în perioada 17-25 august 2013 şi va avea 26 participanţi din Polonia, Letonia şi Turcia.
Obiectivul proiectului „Rights on board, destination Europe” este creşterea conştientizării pozitive a fiecărui participant asupra valorilor europene. Pentru a ajunge la rezultatele finale dorite, tinerii vor participa la 4 workshopuri, de istorie, de teatru, de pictură şi de ziar, dar şi la dezbateri pe teme precum cetăţenia europeană, fonduri europene şi tineri cu posibilităţi reduse. Rezultatele proiectului vor putea fi observate la prezentarea finală care va avea loc pe 24 august la Muzeul Municipal. 
Ieri, la ora 12, după încheierea activităţilor de cunoaştere care s-au desfăşurat la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”, a avut loc la Primărie deschiderea oficială a proiectului. Festivitatea s-a deschis prin discursul liderului grupului român, Victor Drăgan, care a prezentat pe scurt activităţile proiectului. Acesta a fost urmat de liderii grupurilor străine care şi-au exprimat entuziasmul faţă de participarea la acest schimb multicultural. Proiectul are sprijin şi din partea autorităţilor locale, dovadă fiind prezenţa viceprimarului Cristian Mitrofan care încurajează astfel de iniţiative. Festivitatea s-a încheiat printr-un mic discurs al preşedintelui asociaţiei, Nicolae Lazăr, care a prezentat pe scurt istoria ONG-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email