„Mi-a fost ruşine de ceea ce au văzut turiştii străini la noi în oraş!”

În fiecare săptămână, în această pagină vă prezentăm cele mai interesante comentarii postate pe site-ul ziarului nostru, www.interesargesean.ro. Sunteţi bineveniţi oricând şi pe site, unde aveţi posibilitatea să vă spuneţi părerile vizavi de articolele publicate şi de declaraţiile citate de noi în materiale. Avem mulţi vizitatori constanţi, şi le mulţumim pentru asta. Se spune că presa este a patra putere în stat. Dacă este aşa, atunci asta vi se datorează dumneavoastră, cititorilor. Împreună putem schimba ceva în oraşul acesta, pe care ni-l dorim mai curat şi mai bine gospodărit. Dacă nu putem schimba, măcar încercăm, sperând că la un moment dat vocile noastre vor fi auzite. Aveţi cuvântul!
Ziarul nostru a scris, şi va mai scrie, despre problemele pe care le au locuitorii municipiului în cartierele în care aceştia locuiesc. O cititoare, care semnează Ella, ne povesteşte pe site despre vizita unor turişti străini şi despre impresiile şi reproşurile pe care aceştia i le-au făcut domniei sale. Iată ce scrie cititoarea noastră. „Trebuie să spun la acest articol că pe vară am avut o afacere de ghizi turistici deschisă pentru turiştii străini veniţi în oraş să viziteze, şi anume am condus grupuri de turişti în zonele importante, inclusiv Transfăgărăşan, şi mi-a fost de-a dreptul ruşine de ceea ce le-a fost dat să vadă. Au părut dezamăgiţi de câinii vagabonzi la care oamenii de pe stradă le dădeau cu şutul sau aruncau cu pietre, în ei de excrementele de câini care zăceau pe stradă în voie şi în care chiar au călcat pe trotuarele de pe bulevard, trotuare care s-au erodat aşa de mult că-şi rupe lumea tocurile în ele. Mi-a fost ruşine de faptul că băncile şi coşurile de gunoi de pe bulevard erau vandalizate, de faptul că ţiganilor li s-a dat dreptul să-şi înşire tarabele cu argint pe trotuare, ba chiar unii vindeau şi sutiene. Au rămas perplecşi cu ce mături măturau cei de la salubritate şi ce praf făceau cu ele. Ca să nu mai zic de străzile inpracticabile din cauza gropilor şi asfaltărilor proaste (sunt asfaltate tot un deal şi o vale),  trebuiau să asfalteze şi ei drept. Ne-au numit proşti, inculţi, necivilizaţi. Mi-a fost ruşine! În final, nişte nemţi umblaţi au asemănat bulevardul cu o arteră din Milano, asemănarea fiind teii. Mi-a fost ruşine”.
Marios comentează articolul legat de închiderea liniei ferate Piteşti – Curtea de Argeş în felul următor. „Se va vedea câtă dorinţă are Primăria de a face din comuna asta, zonă turistică! Cum adică să fie închisă una din cele mai vechi căi ferate din România? Incredibil! Şi primarul doarme! Dar nu numai primarul acestei comune, şi ceilalţi primari din comunele de pe traseu! De ce nu se închide şi comuna noastră? Şi aşa plătim degeaba! Unde e madam Udrea, cu turismul ei?! Deci închidem obloanele, primare, şi ne culcăm. Sau nu. Mergem şi ne închinăm la moaşte! Sau la lemne de cruci! Şi, nu e aşa, ne mândrim că locuim în „municipiu”! Ruşinos şi trist!”.

Un alt cititor concluzionează . „Adevarat! Bine spus! Ruşinos şi trist e că ne-am născut în ţara asta!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email