Meșterul Manole, operă-rock de inspiraţie folclorică

Românii vor avea propria operă rock, cu mesaj inițiatic. Mai vechiul proiect al trupei Phoenix, opera rock Meșterul Manole, prinde contur la Timișoara cu basistul legendarei formații, Josef Kappl și Filarmonica Banatul. „Meșterul Manole” va fi o operă- rock, de 90 de minute, cu inspirație folclorică și cu 60 muzicieni implicațI, informează evz.ro.
Meşterul Manole a fost de fapt un proiect de operă-rock al formaţiei Phoenix, care în anul 1973 a fost respins de cenzură. În urma proiectului trupa Phoenix a scos un E.P. omonim care a conţinut trei piese.
Opera se bazează pe un libret scris de Victor Cârcu în 1973, care la vremea respectivă n-a mai fost aprobat, datorită textului considerat nepotrivit de cenzură. Kappl a redescoperit textul acum cinci ani, Cârcu și-a dat acceptul, astfel că legendarul basist care a făcut parte din trupa Phoenix, a mers mai departe. Nu e un proiect Phoenix, ci urmarea unui proiect al formației, la care participă numeroși artiști, printre  între care se numără şi Mircea Baniciu, potrivit sursei citate.  Opera-rock Meșterul Manole va avea premiera la Timişoara în septembrie – octombrie, urmând ca alte reprezentaţii să se desfăşoare la Mănăstirea Curtea de Argeş şi la Bucureşti. Finanţările pentru acest proiect vin din partea Ministerului Culturii, al Ministerului Turismului şi din surse private, mai scrie evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email