Merele pentru elevi costă 5,88 de lei kilogramul

În baza contractelor de furnizare (…) dintre Judeţul Argeş si SC Matra SRL se vor furniza pe parcursul anului şcolar 2019-2020 fructe proaspete –mere – categoria I, minim 100g/bucata (soi Idared și Florina), termen de valabilitate 7 zile, informează Consiliul Judeţean.

Fiecare elev prezent la cursuri  va primi un fruct proaspăt pentru  două zile/săptămână, pentru zilele de şcoală nu şi pe perioada vacanţelor şcolare sau a altor zile declarate prin lege ca fiind zile nelucrătoare sau în care se organizează activitati în afara unității școlare sau cercuri pedagogice.

Cantitatea maximă de produse ce urmează a fi furnizate ajunge la 3.990.000 fructe.

Prețul contractului, respectiv prețul produselor livrate este de 0,54 lei/produs/elev/zi x 2 zile de școlarizare/săptămână x 35 săptămâni x 57.000 elevi și preșcolari, la care se adaugă TVA de 9%, deci un kilogram de mere este cumpărat de Consiliul Judeţean la 5,88 lei kilogramul. Elevii primesc mere la şcoală începând de săpătmâna trecută.

Consiliul Judeţean (CJ) estimează că 57.000 elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat acreditat, precum și copii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore primesc mere.

Cornurile şi biscuiţii sunt mai ieftine

Pentru anul şcolar care abia a început  produsele de panificație pe care le vor primi şcolarii vor fi furnizate de SC Vel Pitar SA. În baza contractului se vor furniza  produse de panificaţie în ambalaje de 80g astfel,  corn şcolar (produs de bază), termen de valabilitate 48 de ore;biscuiți școlari, maxim 50% din cantitatea din contract (produse derivate), termen de garanţie maxim 3 luni de la data fabricației”, potrivit CJ.

Prețul contractului, respectiv prețul produselor livrate este de 0,29 lei/ produs/ elev/zi x 167 zile de școlarizare x 57.000 elevi și preșcolari, la care se adaugă TVA de 9%.

Cantitatea maximă de produse ce urmează a fi furnizate în baza contractului este de 9.519.000 porții produse de panificație. Şi produsele de panificaţie au început să fie distribuite de săptămâna trecută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email