Membrii Adunării Eparhiale s-au întâlnit în munţi

După cum v-am informat în ziarul nostru de ieri, marţi a avut loc întâlnirea anuală a celor care compun Adunarea Eparhială. Întrunirea a avut loc “într-o frumoasă locație din munții Făgăraș”, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, potrivit unui comunicat de presă emis de Arhiepiscopie. “Frumoasa locaţie” a fost hotelul Valea cu Peşti, al cunoscutului om de afaceri Dumitru Grecu, un apropiat al ÎPS Calinic. În primele locuri au stat, alături de arhiepiscop, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, şi vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Florin Tecău. Fostul prefect, Gogu Davidescu, şi alţi pedelişti, au stat mai în spate, semn că prietenia deosebită dintre feţele bisericeşti şi partidul care a pierdut alegerile s-a mai răcit. Primarul Nicolae Diaconu, directorul Sucursalei Hidroelectrica din Curtea de Argeş, Constantin Ivan, oameni de afaceri importanţo din Piteşti şi Curtea de Argeş au luat parte la întrunire fiind membri ai Adunării.
Ședința a fost precedată de o slujbă de tedeum oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș.
Ce activitate a avut Eparhia în 2012 ?! Strict secret !
Chiriarhul Eparhiei a mulțumit celor direct implicați pentru activitatea desfășurată în aparatul administrativ, dar și membrilor mireni care au contribuit decisiv la realizările pe care biserica argeșeană le-a avut în anul 2012.
În cadrul şedinţei s-a dat citire referatelor întocmite de către comisiile de resort, fiind reliefată activitatea desfăşurată pe parcursul anului 2012 în Eparhia Argeşului şi Muscelului, din punct de vedere administrativ, economic, cultural, social-filantropic, educațional și patrimonal. Din păcate, aceste informaţii nu sunt publice, şi doar cei puţini, aleşi, care au luat parte la lucrările Adunării, au putut afla despre ele.
După prezentarea referatelor, o parte din membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările anului 2012, amintind fiecare de implicarea personală pe care a avut-o în viața religioasă a Eparhiei.
În timpul desfăşurării lucrărilor Adunării Eparhiale, cei prezenţi au avut posibilitatea să vizioneze o retrospectivă a principalelor evenimente petrecute în anul 2012 în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prezentate în jurnalele de știri ale postului de televiziune Trinitas Tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email