Meditaţii gratuite pentru elevii din cadrul Asociaţiei umanitare „Dumnezeu este iubire”

La sediul Asociaţiei umanitare „Dumnezeu este iubire” (A.U.D.I.) se va desfăşura şi pe parcursul acestui an proiectul instructiv-educativ „Şcoala paralelă”. Astfel, mai multe cadre didactice şi elevi voluntari din cadrul Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” vor oferi meditaţii gratuite elevilor aflaţi în evidenţa A.U.D.I.. „Proiectul instructiv-educativ şi recreativ „Şcoala paralelă” funcţionează neîntrerupt încă din toamna anului 2009, graţie unui deosebit şi entuziast colectiv de cadre didactice şi elevi eminenţi de la C.N.V.V., care desfăşoară activităţi specifice unui after-school, în baza unor contracte de voluntariat”, a declarat George Mitrache, director executiv AUDI.

Cei 24 de elevi participă la meditaţii conform unui program bine stabilit de către conducerea asociaţiei umanitare. „Elevii care sunt înscrişi în cadrul acestui proiect provin din familiile din urbea noastră, care se confruntă cu probleme materiale şi financiare. În cursul săptămânii, zilnic, după-amiaza, copiii din ciclul primar primesc meditaţii la mai multe discipline şcolare precum limba română, matematică, limbi străine, istorie sau geografie. În week-end participă la meditaţii elevii din clasele V- VIII şi IX – XII”, a mai spus directorul executiv al asociaţiei umanitare.
În fiecare an, reprezentanţii asociaţiei umanitare monitorizează cu foarte mare atenţie tot ce se întâmplă cu copiii pe care îi au în evidenţă, urmărind în acelaşi timp şi îndeplinirea unor obiective. „Ceea ce este important de remarcat este progresul înregistrat în cursul fiecărui an şcolar de copiii care beneficiază de aceste cursuri. Aceştia au reuşit să depăşească acele dificultăţi pe care le aveau la anumite materii de studiu. Mai mult decât atât, unii dintre ei, printr-o pregătire consecventă, au fost admişi la diferite licee din municipiul nostru”, a precizat George Mitrache.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email