Mediile de admitere la liceele din Curtea de Argeş

Ieri s-a desfăşurat prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015, iar rezultatele au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Astfel, elevii din municipiul nostru au aflat la ce liceu îşi vor petrece următorii patru ani de studiu. Ca şi anul trecut, cele mai mari medii de admitere s-au înregistrat la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” (CNVV), unde prima medie la specializarea Matematică -Informatică a fost 9,88. În schimb, cele mai mici medii cu care s-a intrat la liceu au fost la Liceul Tehnologic Forestier şi la Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, unde candidaţii au fost admişi chiar şi cu media 3,06, respectiv 2,65.
La C.N.V.V s-a intrat cu medii mult mai mici faţă de anul trecut
Astfel, la C.N.V.V., profilul Matematică – Informatică prima medie de admitere a fost 9,88 şi a fost obţinută de Ecaterina Patricia Vasilescu, în timp ce ultima medie cu care s-a intrat la acest profil a fost 8,49 şi îi aparţine lui Ştefan Vuţă. Tot la C.N.V.V., la profilul Filologie, Teodora Ioana Tache a fost prima admisă cu media 9,51, iar Ştefania Bianca Deaconeasa a obţinut ultima medie de admitere, 8,29. La profilul Ştiinţe Sociale prima admisă, cu media 9,13, a fost Nicoleta Cătălina Eana, iar Manuela Elena Cimpoca a intrat ultima, cu media 8,21. Cea mai mare medie de admitere la profilul Ştiinţe ale Naturii a fost 9,47, medie obţinută de Elena Adina Prioteasa, iar media cea mai mică, 8,28 a fost obţinută de Cătălin Gabriel Derviş.
La Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” mediile de admitere din acest an au fost mult mai mici decât anul trecut. Spre exemplu, anul acesta, la specializarea Matematică – Informatică ultima medie de admitere a fost 8,49, faţă de 9,21, medie cu care s-a intrat în anul 2013. De asemenea, şi la celelalte profiluri mediile de admitere au fost mai mici în acest an faţă de anul trecut, când la Filologie s-a intrat cu 10,00, iar la Ştiinţe ale Naturii cu 9,92.
La Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, profilul Electronică – automatizări s-a intrat cu 8,35, medie obţinută de Constantin Mircea Gole, ultima medie fiind 7,84, cea a Biancăi Stoiculescu. La profilul Electric primul elev admis, Georgian Claudiu Gâlceavă, a avut media 8,42, în timp ce ultima medie de admitere a fost 7,37 şi a fost obţinută de Adriana Ştefania Naidof . Tot la Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, dar la profilul „Mecanică”, prima medie de admitere, 7,99, a fost obţinută de Florian Cătălin Niculescu, în timp ce Mihail Bogdan Jianu a intrat cu ultima medie, respectiv 7,13.
La Liceul Tehnologic Auto au fost ocupate doar 15 locuri
La Liceul Tehnologic Auto, specializarea Mecanică, primul elev admis, Cristian Gheorghe Milcă a avut media 6,86, în timp ce ultimul admis, Petrişor Alexandru Păuna, a obţinut media 3,31. Şi la Liceul Tehnologic Auto mediile de admitere din acest au fost mai mici faţă de cele de anul trecut, atunci când ultimul elev admis a avut media 3,85.
La Agricol, ultima medie de admitere a fost 2,65
La Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, specializarea Agricultură, primul elev admis a fost Vlad Ştefan Trăistaru, cu media 8,27, iar cea mai mică medie de admitere, 2,65, a fost obţinută de Cătălin Constantin Stângă. Tot la această unitate de învăţământ, dar la profilul Turism şi alimentaţie, prima medie de admitere a fost 7,95 şi îi aparţine Alexandrei Gabriela Radu, în timp ce Nicolae George Popescu a intrat ultimul cu media 6,31. Totodată, la specializarea Comerţ, prima a medie de admitere a fost cea Danielei Simona Stancu, 7,82, iar ultima medie, respectiv 6,35, a fost cea a Elenei Chiţu.
3,06, ultima medie de admitere la Liceul Tehnologic Forestier
La specializarea Fabricarea produselor din lemn, din cadrul Liceului Tehnologic Forestier, prima medie de admitere a fost 6,62, cea cu care a intrat Florina Alina Decher, iar Bianca Maria Zamfira a fost admisă cu cea mai mică medie, 3,06. La profilul Silvicultură, Nicolae Alexandru Dinică a intrat primul cu media 7,41, în timp ce Valentin Petruţ Boacă a intrat ultimul cu media 3,67. De asemenea, tot la Liceul Tehnologic Forestier, dar la specializarea Economic, prima medie cu care s-a intrat a fost 8,19 şi a fost obţinută de Alexandra Andreea Bunescu, în timp ce Gabriel Andrei Giurcă a intrat cu ultima medie, 6,19.
Astăzi, rezultatele primei etape a repartizării computerizate vor fi afişate atât în şcoli, cât şi în licee, şi tot în această zi se vor publica şi locurile rămase neocupate în unităţile de învăţământ liceal. Totodată, elevii care au fost admişi vor putea depune dosarele de înscriere la liceu până în data de 25 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email