Medicul de la Spitalul Judeţean depistat pozitiv a intrat în contact cu 50 de persoane

Secția de Chirurgie Vasculară a fost închisă

Un medic de la Spitalul Judeţean, care ar fi refuzat iniţial să fie testat, deşi prezenta simptome, a acceptat testarea, iar  miercuri seara rezultatele au fost pozitive. Conform datelor DSP Argeș, numărul contacților direcți ai medicului de la Spitalul Județean de Urgență, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află și 23-24 de pacienți, restul contacților fiind cadre medicale. Soția doctorului depistat pozitiv este și ea cadru medical, nu prezintă simptome și a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.

Instituţia Prefectului informează că s-a luat decizia închiderii Secția de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean de Ugență Pitești,  după ce pacienții vor fi transferați și personalul medical va fi trimis în izolare la domiciliu.

Colegii cu simptome specifice COVID-19 ai doctorului infectat au fost testați, iar rezultatele vor fi cunoscute în această seară. Prefectul Argeșului, Emanuel Soare, susține că va lua o decizie privind conducerea Spitalului Județean de Urgență imediat după ce va afla rezultatele.

“Mă aștept să facă un pas înapoi cei vinovați. Aștept rezultatul testelor asistentelor, dacă acestea sunt pozitive voi solicita la minister demiterea managementului spitalului”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Pe această speță Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *