„Medicii tineri sunt priviţi cu ură şi neîncredere”

Pacienţii ar trebui să apeleze la medicii tineri. Să privească cu încredere în ei, să respecte cei  6 sau 9 ani de şcoală şi să înţeleagă că ei vor fi cei care le vor alină suferinţele, cred doctorii Magdalena şi Cristian Marin
Cu toate că au avut ocazia să rămână în străinătate, familia de medici Magdalena şi Cristian Marin au ales să îşi clădească un viitor la Curtea de Argeş. După ani de muncă, cei doi soţi au decis să deschidă în municipiul nostru o modernă clinică, unde pacienţii se pot bucura de o gamă variată de servicii medicale la standarde europene. În timp ce doctorul Cristian Marin se ocupă de tot ce înseamnă stomatologie, medicul de familie Magdalena Marin are grijă de pacienţii de toate vârstele. De ce au ales să rămână în România şi care sunt problemele cu care se confruntă un medic tânăr, aflaţi din interviu următor.
De ce aţi ales România ?  
Dr. M.M.: Pentru că aici este mai mare nevoie de noi. Credem că putem schimbă semnificativ viaţă pacienţilor şi familiilor acestora.
Cum vi se pare în România comparativ cu Spania?  
Dr. M.M.:  Mult mai greu. Mentalitatea şi răutatea oamenilor din sistem este de neînţeles. În ţările europene toţi vor să te ajute, sunt deschişi, prietenoşi. Integrarea în corpul medical este asigurată de însuşi titlul de medic. Simplul fapt că eşti medic atrage un val de simpatie şi respect.  Apoi infrastructura medicală este diferită. Nu trebuie să trimiţi pacientul de colo până colo. Aici se întâmplă să se plimbe pacientul şi de trei ori între farmacie şi cabinet pentru a-şi cumpără medicamente.  
Cum sunt primiţi medicii tineri în România ?  
Dr. M.M.:  Cu ură şi neîncredere. În primul rând medicii ar trebui să întindă o mână acestora. Colegii de breaslă ar trebui să înţeleagă că au un mare ajutor şi că viitorul pacienţilor lor depinde de medicii tineri. Din păcate nu cred că asta îi interesează, pentru că am constatat că de fapt se urmăresc doar câştigurile financiare.  Esta mult mai important  să fii un medic bun. Apoi recunoştiinţa vine cu timpul.
Ce ar trebui să facă pacienţii?
Dr. M.M.:  Să apeleze la medicii tineri. Să privească cu încredere în ei, să respecte cei  6 sau 9 ani de şcoală şi să înţeleagă că ei vor fi cei care le vor alină suferinţele. Actualul corp medical este în proprortie de 80% compus din oameni peste 50 de ani. În medicină s-au schimbat foarte multe lucruri, de la medicamente noi, scheme de tratament  până la aparatură sau afecţiuni noi şi atipice.  
Ce ar trebui să facă medicii ?   
Dr. M.M.: Probabil pentru medicii tineri cea mai bună soluţie pentru un viitor profesional este să plece şi să lucreze în străinătate. Pentru medicii care deja lucrează în oraş le recomandăm ceea ce am făcut şi noi în fiecare an. Încă din 2000 am angajat în fiecare an medici absolvenţi de facultate, i-am îndrumat, i-am învăţat şi am investit în ei. După unul sau doi ani toţi şi-au deschis cabinete şi au devenit concurenţi pe o piaţă liberă. Din medicii dentişti din Curtea de Argeş probabil o treime au trecut şi prin cabinetul nostru. Nu am regretat niciodată şi continuăm să acordăm tot sprijinul acestora pentru că de fapt astfel pacienţii beneficiază de servicii medicale competente. Chiar şi anul acesta am avut angajaţi trei tineri medici dintre care doi şi-au deschis deja cabinet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email