Medic veterinar amendat cu 12.000 de lei

În toate unitățile din Argeş care produc, procesează, depozitează, transportă și comercializează produse alimentare de origine animală și nonanimală  medicii veterinari oficiali sunt prezenți permanent, pe toată perioda de lucru, asigurându-se ca toate produsele rezultate să respecte toate normele de calitate și salubritate, se arată într-un cpmunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Argeş.

În cazul fermelor de animale, asistenţa medicală veterinară este asigurată de personalul propriu, sub supravegherea medicilor veterinari oficiali.

În cursul lunii martie, în unitățile de producție și de comercializare DSVSA a făcut 470 controale, la abatoare, fabrici de procesare a cărnii sau a laptelui, carmangerii, piețe, depozite farmaceutice, adăposturi pentru câini, etc., dar și la unități produse alimentare de origine nonanimala.

În aceeași perioadă, pentru neconformitățile constatate, consilierii DSVSA au aplicat 45 sancțiuni contravenționale, din care 18  avertismente  scrise și  27 amenzi în valoare totală de 99 600 lei. Printre cele mai mari amenzi aplicate se numără o amendă în valoare de 10 000 lei pentru nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite.

Alte patru amenzi în valoare de 22 400 lei au fost date pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare și a celor destinate nutriției animalelor, în vederea depozitării, transportului și valorificării, și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare, și două amenzi în valoare de 2 400 lei pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranță alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, a produselor de nutriție și pentru animale, și a produselor de uz veterinar.

Cea mai mare amendă, în valoare de 12 000 lei, a fost dată pentru nerespectarea reglementărilor privind producerea, înregistrarea, circulația și comercializarea produselor medicinale de uz veterinar, a aditivilor furajeri sau a altor produse de uz veterinar. Tot cu 12 000 de lei a fost amendat un medic pentru refuzul de a participa la acțiunile de interes național impuse de necesitatea combaterii unor boli transmisibile și parazitare în extindere la animale declarabile și carantinabile.

De asemenea, în luna martie, consilierii DSVSA  au confiscat  12 856 kg produse alimentare de origine animală în valoare de 67 820 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email