„Medalie de lut” pentru academicianul Solomon Marcus

Întâlnirea din luna aprilie a Clubului Iubitorilor de Cultură, care s-a desfăşurat la Casa de Cultură „George Topârceanu”, a fost una deosebită, dedicată academicianului Solomon Marcus, care a împlinit pe 1 martie vârsta de 85 de ani. La eveniment au participat Florin Tecău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Mazilescu, şeful Culturii argeşene, Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş, Cristian Mitrofan, manager Casa de Cultură, numeroase alte personalităţi locale şi multe cadre didactice.
În deschiderea evenimentului, academicianul Gheorghe Păun a prezentat invitaţii reuniunii culturale şi a precizat câteva lucruri despre activitatea Clubului Iubitorilor de Cultură. „Din luna decembrie a anului 2005 a luat naştere acest Club de Cultură. Sunt întâlniri care au dată şi oră fixă. Eu, de pildă, ştiu ce am de făcut în a doua miercuri din lună. În fiecare întâlnire a noastră încercăm să combinăm cât mai multe arte, cum ar fi de exemplu, muzica, expoziţiile sau lansările de carte”, a spus Gheorghe Păun.

Diplomă de la Consiliul Judeţean pentru un academician

În cadrul întâlnirii, academicianul Solomon Marcus a primit o diplomă omagială din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, pentru contribuţia sa esenţială la constituirea unei ştiinţe noi, intitulată „Lingvistica matematică”. Nicolae Diaconu a ţinut şi el să îl felicite pe academicianul Solomon Marcus. „La Mulţi Ani! Pentru mine este o mare bucurie că sunteţi prezent la Curtea de Argeş şi cu ajutorul dumneavoastră reuşim să ne mai alinăm dorinţa de cultură şi de cunoaştere”, a spus primarul municipiului. De asemenea, Gheorghe Păun i-a acordat academicianului Solomon Marcus medalia de lut, cu chipul lui Neagoe Basrab. Reuniunea culturală s-a încheiat cu vernisajul unei expoziţii de pictură realizată de Ion Aurel Gârjoabă, care cuprinde 50 de lucrări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email