Mecanicii de locomotivă, testaţi cu etilotestul

În perioada 07-13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au desfășurat activități de prevenire și informare a cetățenilor, în contextul acțiunii RAIL ACTION WEEK, se arată într-un comunicat al Poliţiei argeşene.

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au desfășurat activități preventive, în stațiile de cale ferată, dar și în trenurile de călători de pe raza județului Argeș, pentru constientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun în situația nerespectării regulilor si normelor din domeniul transporturilor feroviare.

Au fost distribuite 80 de pliante cu recomandari privind respectarea de către conducătorii auto a regulilor de trecere la pasajele la nivel cu calea ferată, dar și cu privire la traversarea prin locuri neautorizate de către cetățeni a liniilor de cale ferată.

De asemenea, au fost efectuate verificări privind respectarea normelor rutiere, în contextul măsurilor specifice stării de alertă.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6385 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Legii 55/2020 privind măsurile de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială.

Totodată, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier Pitești, au fost testați mecanicii de locomotivă, privind consumul de alcool, nefiind constatate nereguli.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email