Maximă eficienţă! Consiliul Local a băgat în domeniul public un teren al SC RMR

În acest mandat Consiliul Local a înregistrat mai multe premiere, ultima dintre ele având loc săptămâna trecută, când a trecut în domeniul privat al municipiului un teren care nu-i aparţine.

Aţi aflat din ziarul nostru despre faptul că Municipalitatea vrea să facă un schimb de terenuri cu societatea RMR ca să aibă acces la ştrandul minunat care se va construi. Primul pas a fost trecerea din domeniu public al municipiului în domeniu privat a unei suprafeţe de 4458 metri pătraţi de teren situat pe strada Barajului. Solicitarea de schimb a fost făcută de RMR, însă, care vrea să dea o limbă de teren lată de opt metri, pentru accesul la ştrand şi să preia aceeaşi suprafaţă cu o formă regulată, teren care se află lângă un altul pe care RMR l-a concesionat de la Primărie şi a făcut pe el parcare pentru magazinul Profi.

La şedinţa de Consiliu de săptămâna trecută a fost scandal mare la acest punct al ordinii de zi. Primarul Panţurescu a pledat pentru  introducerea în domeniul privat a terenului Primăriei urmând ca apoi să se facă şi schimbul, astfel încât proiectul ştrandului, un aquaparc modern, spune el, să fie pus în practică. Unii dintre consilieri, liberalii, Ionel Păunescu şi Ion Şerban, de la PAM, au vorbit mult şi au fost împotriva proiectului.

„Schimbăm terenul cu RMR, aceeaşi suprafaţă, aceeaşi valoare. Lăţim accesul ca să putem construi aquaparcul”, le-a spus de la început primarul consilierilor. El a precizat că e nevoie de schimb pentru că altfel nu se pot lua autorizaţiile necesare construcţiei.

„De ce dăm 4000 de metri pătraţi ca în palmă pe o limbă de teren de opt metri lăţime?! În zona ştrandului avem 15.000 de metri pătraţi. Aveţi cumva interese cu RMR?! Câte lucrări are RMR de la Primărie?!”, a ţipat Şerban la primar.

„Vreţi să aprobăm un fals!”

Ionel Păunescu a declarat că nu votează şi l-a acuzat pe primar – „Vreţi să aprobăm un fals!”. Nu a putut să spună tot ce a vrut, iar primarul i-a reproşat – „Nu ştiţi să citiţi ce scrie!”

„Parcarea de la Profi are o parte betonată peste pârâul concesionat de la Primărie”, a spus liberalul Mădălin Marinescu, cel care a cerut mai multe detalii, şi şi-a exprimat îndoiala că Primăria primeşte de la RMR tot atât teren cât primeşte RMR de la Primărie. Până la urmă hotărârea a fost aprobată cu şase voturi împotrivă (liberalii şi cei doi de la PAM).

După vot, Ionel Păunescu a izbucnit – „O să atac hotărârea în contencios admnistrativ!”, dar primarul i-a spus că nu ştie „ce e ăla!”

S-a dovedit însă că decizia este nulă, pentru că în proiectul de hotărâre este trecut un alt teren. „Numărul cadastral al terenului pe care îl trecem din domeniul public al municipiului în domeniul privat este al unui teren al SC RMR”, a declarat Ionel Păunescu. Prin urmare, Consiliul Local a mai făcut o gafă monumentală – a introdus în domeniul privat al municipiului un teren care nu îi aparţine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email